Autor: Admin
Datum objave: 16.02.2013
Komentari:
0,00


KONAČNA ODLUKA O IZBACIVANJU HRVANJA SA OI

U rujnu u Buenos Airesu

Članovi Izvršnog odbora MOO-a dan nakon svoje šokantne odluke da izbace hrvanje s programa olimpijskih igara od 2020. godine, pokušali su smiriti situaciju govoreći kako to nije konačna odluka.

 

Izvršni odbor MOO-a, koji broji 15 članova, u utorak je donio prijedlog kako je jedini od 26 sportova koji su bili na programu OI u Londonu 2012., a koji bi do 2020. trebao izgubiti taj status hrvanje, no konačna odluka o tome bit će donesena na kongresu MOO-a u Buenos Airesu u rujnu.

 

"Reakcije iz hrvačkih krugova na našu odluku su prilično očekivane. Takvo što bi se dogodilo da smo donijeli odluku o izbacivanju bilo kojeg sporta, ali morate naći pravu ravnotežu između tradicije i napretka. No, ovo je bila samo odluka o smanjenju broja bazičnih sportova sa 26 na 25, ništa više", rekao je potpredsjednik MOO-a Nijemac Thomas Bach.

 

Izgledni predsjednički kandidat na izborima za novog prvog čovjeka MOO-a i član IO MOO-a, Portorikanac Richard Carrion slično razmišlja.

 

"Znali smo da će ovo biti bolna odluka, jer bez obzira što napravili našli bismo se na udaru kritičara. Osobno, tužan sam jer sam povezan s hrvačkim klubom u svojoj domovini koji čak nema niti strunjaču pravih dimenzija, a svejedno je uspio poslati tri svoja natjecatelja na Igre u London, a jedan je i osvojio medalju", kazao je Carrion.

1412
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Komentari
# 4 Dana 19.02.2013 - 07:25 DICK LONG ... je rekao/la:
Komentar uklonjen zbog uvredljivog sadrzaja.
 
# 3 Dana 18.02.2013 - 11:45 borac ... je rekao/la:
tužno.....hrvanje je jedan od najstarijih sportova n olimpijskim igrama...
 
# 2 Dana 17.02.2013 - 21:04 DICK LONG ... je rekao/la:
Thomase seres! Reakcije dolaze iz krugova od kojh mnogi nemaju veze ne sa hrvanjem nego i sa sportom opcenito. Moderni petoboj? Kakav je to sport? Ko je prvak u tom sportu? Konjicki sport? Kome dati medalju konju ili onom dokeju od makimum 50kg? Moze vas bit sram gubo korumpirana! InterCASHional Olympic Comittee!
 
# 1 Dana 17.02.2013 - 18:32 kick ... je rekao/la:
Koje budale...Izbaciti hrvanje iz olimp.sporta to je stvarno velika šteta (reko bi radije ludost),pa da li oni uopće znaju povijest Borilački sportova..,(vještina)ili još bolje sporta uopće.Mislim da ne...!
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije