Autor: Korina Haler
Datum objave: 10.12.2013
Komentari:


KOREJA VS HRVATSKA

Sara Ćibarić nastupila u kategoriji -52kg protiv Choi Yun Jung

U nedjelju 08.12.2013. u Karlovcu,u organizaciji taekwondo kluba "Karlovac" održan je susret između nacionalnog tima Koreje (izlazna juniorska godišta) i Hrvatske (selekcija Hrvatskih klubova). Sara Ćibarić je dobila poziv od trenera Hrvatske selekcije prof. Deana Mesarova,te smo željeli iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da probamo kako to rade najbolji.

Korejski nacionalni tim je na Europskoj turneji,te je jedna od stanica bila i Hrvatska.Korejski sportaši po rezultatima zbilja zaslužuju respekt što su pokazali i na tatamiju.Večina su medaljaši sa prvenstva Azije,a neki pojedinci su i nosioci medalja sa posljednjeg Svijetskog prvenstva.

Sara je nastupila u kategoriji -52kg protiv Choi Yun Jung,inaće prvakinje Koreje prije dvije godine,te aktualne prvakinje Azije i osvajačice brončane medalje sa posljednjeg Svijetskog juniorskog prvenstva.



U borbi punoj preokreta i taktičkog nadmudrivanja,gdje je Sara vodila veći dio svoje borbe,odličnim pristupom natjerala je Korejsku sportašicu da nam pokaže stvarnu kvalitetu svog taekwondo umiječa.Nakon dvije runde rezultat je bio 1:0 za Saru, ali onda počinje prava "makljaža" gdje Korejanka otvara borbu i okreče rezultat u svoju korist. Sara opet vrača borbu na 3:3,gdje dobiva uparenu opomenu i protivnica prelazi u vodstvo 4:3 što je i konačan rezultat borbe.Sa trenerskog gledišta mislim da smo zakinuti za jedan udarac u glavu ali i ovako je odlično.

Čestitke Sari i ovo je dio našeg programa da zatvorimo ovaj ciklus kvalifikacija za SP.Nadamo se da će oni koji trebaju, napokon prepoznati uporan rad i rezultat ove sportašice,no ipak ćemo biti pametniji nakon zadnjeg kvalifikacijskog turnira u Rugvici.

 

 



1366
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije