Autor: mi
Datum objave: 05.08.2019


Kostecki počinio samoubojstvo, obitelj i prijatelji ne vjeruju u priču vlasti

Poljske vlasti objavile su da je boksač Dawid Kostecki u petak počinio samoubojstvo u zatvoru u Varšavi.

38-godišnji Poljak nalazio se na izdržavanju petogodišnje kazne zbog trgovine drogom, krađe automobila, vođenja lanca prostitucije i neplaćanja poreza.


Kazna mu je trebala završiti za dvije godine.




Prvo je 2011. bio osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog osnivanja i vođenja kriminalne organizacije. Optužen je i za trgovanje amfteaminima, ali tužitelj to nije uspio dokazati.

Zatvorska uprava izvijestila je da se Kostecki objesio plahtom. Nije bio pod podsebnim nadzorom i kažu da nije pokazivao simptome koji bi mogli naslućivati da će počiniti samoubojstvo.


"Objesio se pomoću plahte, ležeći u krevetu ispod pokrivača. To je spriječilo neposrednu reakciju ostalih zatvorenika. Zabrinuti službenici zatvorske službe su ga oživljavali dok nije stigla hitna pomoć. Nažalost, ekipa hitne pomoći nije uspjela spasiti osuđenika” objavila je uprava varšavskog zatvora.

Boksačeva obitelj ne vjeruje u priču o samoubojstvu i unajmila je odvjetnike da istraže njegovu smrt, a istragu provodi i uprava zatvora. 


Prema glasinama Kostecki je bio meta određenih osoba iz kriminalnog miljea, a navodno je bio i metom političara koji su koristili usluge njegovog eskorta.

Kostecki, koji se borio pod nadimkom 'Cigan' u boksačkim krugovima najbolje je ostao u sjećanju po tome što je uoči zakazane borbe s Royem Jonesom 2012. završio u zatvoru kao vođa kriminalne organizacije.

Umirovio se nakon poraza 2014. s omjerom 39-2, 25 KO.


Tijekom karijere je osvajao WBC-ov naslov za mlade boksače (Youth), WBA interkontinentalni naslov i WBF-ov naslov u poluteškoj kategoriji.

2004. pobijedio je Ivicu Ćukušića.






Foto: Maciej Staniewicz

843
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Roy Jones Jr.
Najpopularnije
Najnovije