Autor: sd
Datum objave: 19.11.2016


Kristina Beroš srebrna na svjetskom juniorskom prvenstvu

Kristina Beroš, članica zagrebačke Dubrave osvojila je srebrno odličje na svjetskom juniorskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u kanadskom Burnabyu.

U kategoriji do 55 kilograma Beroš je na putu do finala upisala čak pet pobjeda s uvjerljivom bodovnom razlikom od 45:9. 


U prvom kolu je svladala Libanonku Claru Dib rezultatom 7:0, u drugom je bila bolja od Dominikanke Xiomare Marie Torres 16:0 dok je u trećem kolu tek na superiornost svladala neugodnu Turkinju Tugbu Yilmaz nakon rezultata 4:4. U borbi za odličje niz je nastavila protiv reprezentativke Azerbajdžana sa 5:0. Pobjedom u polufinalu 13:5 nad Irankom Mobinom Babalou Beroš je stigla u borbu za zlato protiv fantastične Kineskinje Zhou Lijun koja je u finale ušla sa pet pobjeda i bodovnom razlikom od nevjerojatnih 40:0.


Kristina je taj niz prekinula i zabila Kineksinji čak 13 bodova, ali to ipak nije bilo dovoljno da bi se u dalekoj Kanadi intonirala Lijepa Naša. Na koncu je zlato otišlo u Kinu rezultatom 13:18, a u Hrvatsku još jedno taekwondo odličje kojim se nastavlja niz jednog od najtrofejnijih hrvatskih olimpijskih sportova. 


Zhou Lijun (CHN) - Sofia Melnikova (RUS) 6:0
Zhou Lijun (CHN) - Klaudija Tvaronaviciute (LTU) 5:0
Zhou Lijun (CHN) - Rama Abo-Alrub (JOR) 3:0
Zhou Lijun (CHN) - Alyssa Goransson (SWE) 14:0
Zhou Lijun (CHN) - Natalia Nikliborc (POL) 12:0
Zhou Lijun (CHN) - Kristina Beroš (CRO) 18:13
 
Kristina Beroš - Clara Dib (LIB) 7:0
Kristina Beroš - Xiomara Maria Torres (DOM) 16:0
Kristina Beroš - Tugba Yilmaz (TUR) 4:4 sup
Kristina Beroš - Diana Gadzhalieva (AZE) 5:0
Kristina Beroš -pf- Mobina Babalou (IRI) 13:5
Kristina Beroš -finale-Zhou Lijun (CHN) 13:18


701
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije