Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 08.02.2019


Krstačić: Kad su mi liječnici rekli da više nikada neću boksati nisam to mogao prihvatiti. Sada se borim za WBO pojas

Borilački put Kristijana Krstačića (17-1, 14 KO) ima filmske elemente.

Nakon što je 2008. doživio tešku prometnu nesreću zbog koje je mjesece proveo u kolicima, 37-godišnji hrvatski teškaš rođen u Njemačkoj došao je do borbe karijere.

2. ožujka u Magdeburgu će izazvati neporaženog WBO interkontinentalnog prvaka Toma Schwarza (23-0, 15 KO). 


24-godišnji Nijemac dobro je poznat hrvatskim ljubiteljima boksa jer je pobjeđivao Ivicu Bačurina, Antu Verunicu i Jakova Gospića, a upražnjeni WBO interkontinentalni naslov osvojio je protiv Adnana Redžovića.




Krstačić se za napad na pojas World Boxing Organisation federacije priprema u SAD-u, odakle nam se javio.

- Nakon poraza Michaela Wallischa od Christiana Hammera čini mi se da je Schwarz uz Agita Kabayela ostao jedina njemačka nada u teškoj kategoriji. Kako vidite meč s njim i kakav je njegov status u Njemačkoj?

"Tom Schwarz je velika njemačka nada iza koje stoji veliki promotor. Ali za mene je to mogućnost da osvojiom WBO interkontinentalni pojas" izjavio je Krstačić za Cro Ring.

- Za meč se pripremate u Sjedinjenim Američkim Državama?

"Planirao sam se pripremati u Kaliforniji ili Vegasu, ali budući da nisam imao puno vremena za pripreme, samo četiri tjedna, promijenio sam plan i pripremam se u Portlandu u državi Oregon gdje spariram s različitim borcima."





- Iako ste već dugo aktivni, malo ste poznati hrvatskoj publici. Možete li nam reći nešto više o sebi i svojoj karijeri?

"Podrijetlom sam s prelijepog otoka Raba, a rođen sam u Nurnbergu u Njemačkoj. Kao amater sam imao 16 borbi od kojih sam 13 pobijedio i jedna je bila neodlučena. Više sam puta bio prvak Bavarske i Frankonije i borio se u Bundesligi za Eichstatt do 2008. Tada sam imao motociklističku nesreću. Nakon dvije godine imao sam svoj prvi profesionalni meč. Između 2012. i 2015. bio sam internacionalni prvak Njemačke, 2016. sam osvojio IBO internacionalni naslov u cruiserweightu, a 2018. sam postao svjetski prvak po WBU federaciji."

"Živim u Nurnbergu i u Portlandu u Americi. U Nurnbergu treniram u Franc N'Fight Centeru, a trener je Frank Ndue. U Portlandu na kondiciji radim s Erenom Cemom.

"Prije otprilike godinu dana podigao sam se iz cruiserweighta u tešku kategoriju u kojoj namjeravam uspjeti."




- Jeste li se bavili isključivo boksom ili ste se u mladosti okušali i u drugim borilačkim sportovima?

"Borilačkim sportovima počeo sam se baviti s 10 godina. Počeo sam s taekwondoom. U 13. godini sam prešao na kickboxing, a u 20. sam otkrio ljubav prema boksu."

- Imali ste tešku prometnu nesreću koja je dovela u pitanje Vašu karijeru. No usprkos svim nedaćama uspjeli ste se vratiti u ring. 

"2008. sam doživio tešku nesreću na motociklu. Desno koljeno i desna ruka su mi bili slomljeni tako da sam četiri mjeseca proveo u invalidskim kolicima. Nakon izlaska iz bolnice sljedećih godinu i pol dana sam išao na rehabilitaciju. Nisam mogao hodati i liječnici su mi rekli da više nikada neću moći boksati. Ja to nisam mogao prihvatiti, moja ljubav prema boksu je bila prevelika. Tako da sam počeo sam dodatno jačati noge. Zahvaljujući jakoj volji sam uspio i povratnički meč sam imao u sprnju 2010. kada sam debitirao kao profesionalac."




Borba Schwarz vs. Krstačić održava se prije meča za naslov EBU prvaka u teškoj kategoriji između Agita Kabayela i Andriya Rudenka. Hrvatski teškaš zahvaljuje se na podršci koju dobiva uoči najveće borbe u karijeri.

"Želio bih se zahvaliti svima koji su vjerovali u mene i koji su me podržavali."




Foto: Kristijan Krstacic Facebook


1206
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Kristijan Krstačić
Najpopularnije
Najnovije