Autor: mi
Datum objave: 23.12.2019


Kudryashov i promotor ishodili suspenziju za suce koji su mu poklonili nezasluženu pobjedu

Na priredbi u Krasnojarsku prošle subote Dmitry Kudryashov (24-3, 23 KO) prvi je put u karijeri odradio sve zakazane runde.

34-godišnji ruski lakoteškaš koji je poznat po tome da nokautira ili bude nokautiran nakon 10 rundi je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio autsajdera Vaclava Pejsara (14-9, 12 KO).


Pisali smo da je Čeh trebao pobijediti na gostujućem terenu, ali suci su domaćem borcu dali pobjedu 95-94, 97-92, 92-97. 


Kudryashov se našao u velikim problemima na samom početku meča, a iako je desnim krošeom na kraju četvrte runde rušio 35-godišnjeg Čeha trebao je izgubiti ovaj dvoboj. Rusu je ovo bila prva borba od lipnja kada je protiv Ilunge Makabua pretrpio treći poraz nokautom u karijeri.


Ovakve sudačke odluke nisu rijetkost, ali je rijetkost ono što je uslijedilo.


Promotor priredbe, dobro poznati Andrey Ryabinsky, koji je promotor i Denisu Lebedevu koji je na istoj priredbi poražen sudačkom odlukom bez ikakvih kontroverzi od Thabisa Mchunua, poduzeo je korake da se nepravda ispravi. 


"Dmitry je cool tip i vrlo dobra osoba... Ali izgubio je ovu borbu. Ako govorimo o ovoj borbi bio je poražen. Suci koji su mu dali pobjedu su uprljali i njegovo ime jer su ga učinili suučesnikom u nepravdi. Njemu to ne treba. To nije dobro. Poznajem Dmitryja već dugo. On nije takav tip, on je dobar tip" izjavio je Ryabinsky.


Uz njega je stao i sam Kudryashov.


"Ja nisam sudac i ja nisam taj koji donosi odluke. Mislim da nisam učinio dovoljno za pobjedu. Ljudi, nemojte se ljutiti. Možda se ne znam dobro boriti, ali uživam u tome. Mir" rekao je Kudryashov.


Nakon ovoga korake je poduzela i Ruska boksačka federacija. Dvojica sudaca koji su dali pobjedu Kudryashovu Irakli Malazonia i Semen Stakheev zbog neadekvatnog bodovanja borbe suspendirani su na 18 mjeseci bez mogućnosti žalbe .



703
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije