Autor: mi
Datum objave: 27.12.2018


Lance Armstrong prozvao Rogana i UFC

Jon Jones i prije je bio polarizirajuća osoba, ali nikad se nije digla takva prašina kao uoči revanša s Alexanderom Gustafssonom.

Nakon 'abnormalnosti' u njegovom doping testu, odnosno prisustvu metabolita steroida Turinabola, Sportska komisija Nevade odbila je izdati bivšem prvaku dozvolu za nastup. UFC je pronašao komisiju koja je to voljna učiniti, Kalifornijsku, i priredba je u samo tjedan dana prebačena iz Las Vegasa u Los Angeles.


UFC se iz svih snaga upregnuo kako bi uvjerio javnost, Gustafssona i svoje ostale borce da nema ništa sumnjivog.

Jedan od koraka je i gostovanje Jeffa Novitskog u podcastu Joea Rogana.

Rogan je dugogodišnji UFC-ov komentator, a Novitsky je UFC-ov potpredsjednik za zdravlje i izvedbu sportaša.


Mnogi borci podigli su glas zbog očigledne protekcije. Primjerice, Mirko Filipović

bio je suspendiran na 2 godine samo zbog priznanja korištenja hormona rasta, iako mu je test bio negativan, dok Jones nije suspendiran ni nakon što su u njegovom tijelu pronađeni tragovi steroida. UFC i USADA tvrde da je riječ o zaostalim tragovima od prošlog ljeta kada je Jones bio pozitivan poslije druge pobjede protiv Daniela Cormiera. No, Jones ni tada nije priznao korištenje nedozvoljenih sredstava.   


Samo nekoliko dana prije novog slučaja Jones, pojavili su se i problemi oko doping testa Brocka Lesnara.






"Ovaj slučaj dokazuje kako su napredni doping testovi postali. S time dolazi i veća odgovornost i svaku situaciju moramo objektivno sagledati. Jučerašnja odluka pokazala je obje stvari. Ne možete usrećiti sve, ali to je bila ispravna odluka" objavio je Novitsky na društvenim mrežama nakon UFC-ove odluke.

Prije nego je počeo raditi za Ultimate Fighting Championship, Jeff Novitsky bio je federalni agent američke vlade i radio je na slučajevima dopinga kod američkih sportaša. U fokus javnosti došao je tijekom slučaja koji je otkrio povijest korištenja dopinga slavnog biciklista Lancea Armstronga.

"Sutra u podne 'Zlatni Cinker' Jeff Novitsky će objasniti koji se kurac događa s nedavnom kontroverzom oko doping testa Jona Jonesa" najavio je Rogan svog sljedećeg gosta.

Biciklist koji je sedam puta osvajao Tour de France i očigledno ima uvid u tematiku iz prve ruke prokomentirao je najavu gostovanja Novitskog na JRE-u. 


"Također znan i kao Star Fucker (osoba koja traži seks s poznatim osobama kao potvrdu vlastite važnosti ili zbog napretka u karijeri, op.a.). Zašto dvostruki standardi zbog Jonesa i ostalih? Prijeđimo odmah na stvar: Što kaže znanost i znanstvenici? Mislim da znam odgovor, ali pustimo Star Fuckera da govori" napisao je Armstrong.

Lance Armstrong jednom je također gostovao na Roganovom podcastu.



938
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije