Autor: mi
Datum objave: 05.10.2015


Lenard, Berulec, Zoričić i Garibović slavili na Croatia Openu

Proteklog vikenda u Rijeci održan je tradicionalni Karate Croatia Open.

Kao i uvijek turnir je privukao iznimno veliki broj natjecatelja.


"Sve je bilo izvanredno. Imali smo preko 1600 natjecatelja. Ovo je bio najveći karate događaj u Hrvatskoj s vrlo jakim reprezentacijama. Croatia Open je bio vrlo važan kadetima, juniorima i mlađim seniorima koje od 8. studenog u Jakarti čeka svjetsko prvenstvo. Ovo nije bio test samo za hrvatsku reprezentaciju, već i za Francusku, Italiju i zemlje iz našeg okruženja" izjavio je organizator turnira Mišo Berak.


"Mi smo imali Europsko prvenstvo u drugom mjesecu na kojem smo osvojili 10 medalja, a dva zlata su došla iz našeg kluba TAD. Za mjesec dana idemo u Jakartu i nadamo se donijeti barem jednu medalju."


Hrvatski reprezentativci iz TAD-a na prvenstvu u Indoneziji bit će: Lea Vukoja u kadetskoj konkurenciji do 47 kilograma, kadeti Dominik Benčan do 57 i Luka Raičević u kategoriji do 70, te Ana Vretenar u kategoriji do 53 i Boran Berak kod mlađih seniora u kategoriji do 60 kilograma.


Berak je na Croatia Openu osvojio prvo mjesto u konkurenciji mlađih seniora i drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji.

U seniorskoj kumite konkurenciji pobjede je ostvarilo četvero hrvatskih predstavnika.

Ana Lenard iz Samobora pobijedila je u kategoriji do 61 kilograma, a Monika Berulec iz Hrvatskog Dragovoljca u kategoriji do 50. Kod karatista pobjede su ostvarili član Hercegovine Ivan Zoričić u kategoriji iznad 84, te Enes Garibović iz Varaždina u kategoriji do 84 kilograma. Ekipna pobjeda pripala je natjecateljima iz Srbije.

1160
Kategorije: Karate
Tagovi: Karate, Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije