Autor: mi
Datum objave: 22.11.2019


Lewis došao podržati Wildera: Ortiza je lako uzdrmati

Lennox Lewis došao je podržati Deontaya Wildera uoči revanša s Luisom Ortizom.

‘Bronze Bomber’ ovog vikenda u Las Vegasu 10. put brani naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv 40-godišnjeg Kubanca kojeg je nokautirao u ožujku 2018.




54-godišnji Lewis bio je u Ortizovoj situaciji da je ulazio u revanš nakon poraza nokautom. Posljednji neosporni prvak u teškoj kategoriji oba svoja poraza nokautom od Olivera McCalla i Hasima Rahmana je osvetio pobijedivši McCalla prekidom nakon što je ovaj doživio živčani slom u ringu, a Rahmana je nokautirao.

Lewis kaže da je razlika između njega i Ortiza ta što je on znao da ga je Rahman nokautirao zbog defenzivne greške, dok bi Wilderov nokaut u 10. rundi mogao ostaviti trajnije fizičke i psihičke posljednice na Kubanca.

Amerikanac je Ortiza prvi put rušio u petoj rundi i zatim dvaout u desetoj prije nego je borba prekinuta.

„Tko će dobiti? Ovaj put sam za udarača jer znam da se boksača lako može uzdrmati” izjavio je Britanac.

Lewis je primijtio da Ortiz nije najbolje reagirao na primljene udarce u svom posljednjem meču s Christianom Hammerom u ožujku koju je dpbio jednoglasnom odlukom poslije 10 rundi.

„Ako vas je lako uzdrmati, lako vas je uzdrmati, A to smo mogli vidjeti u drugoj rundi njegove borbe s Hammerom. Obojica su pogodili, ali iako se nije radilo o tako jakom udarcu on je ostavio veći trag na Ortizu. To mi je pokazalo da ga udarac u glavu vrlo kao uzdrma. I malo toga možete učiniti po tom pitanju. Što možete? Nositi kacigu? Mislim da je najbolje ne primati izravne udarce već micati glavu uz udarac.”




Lewis je imao 37 godina kada je u posljednjem meču karijere prekidom zbog ogromne posjekotine na oku pobijedio Vitalija Klička u meču u kojem je zaostajao na bodove. Nije mu jasno kako se Ortiz u svojim godinama još uvijek uspijeva održati u vrhu teške kategorije.

„Ono što on radi je jako teško za nekoga njegovih godina. U prvoj borbi su se malo mogle vidjeti njegove godine. Pogledajte sedmu rundu. Ozlijedio je Deontaya, ali ga nije uspio završiti. Kad je Deontay ozlijedio njega završio ga je. Kako postajete stariji ne možete se nositi s udarcima u glavu kao što ste mnogli dok ste bili mlađi. Tako da se definitivno mora paziti Deontayeve desnice i definitivno mora držati bradu spuštenom. Ali, on u revanš ulazi s uvjerenjem da nije bio na 100 posto za prvu borbu tako da je uvjeren da će u drugom meču biti puno bolji.”



Ortiz je istaknuo da je u boljoj kondiciji za revanš nego je bio u prvoj borbi. Da je bio izdržljiviji možda bi i uspio završiti Wildera u zadnjih 40 sekundi sedme runde kada je doveo prvaka u tešku situaciju.

„Time što je preživio tu sedmu rundu dokazao je da je prvak” kaže Lewis.

„Time je pokazao da je ratnik. Znate što mislim? On je ovdje kako bi pobijedio. Odiše samopouzdanjem. A to je i ono što mu treba. Ortiz si mora reći: Čovječe ne mogu dozvoliti ovom tipu da me opet nokautira, bio sam bolji boksač. Moram kapitalizirati na svom boksu i nadboksati tog tipa. On ne zna boksati kao što ja znam. Već sam ga ozlijedio i mogu to napraviti opet. To je ono što Ortiz donosi u revnaš, uvjerenje da može pobijediti. Kad dobijete drugu priliku bolje vam je da je iskoristite.”

Kladionice drže Wildera favoritom u omjeru 6 prema 1.

„Revanš će biti repriza prve borbe zato jer se već poznaju. Znaju kako se tko kreće i vjerujem da će Deontay krenuti završiti meč ranije jer je već boksao s njim i zna što može očekivati. Bilo bi idealno kad ne bi počeo ludovati s desnicom. Neka radi s prednjim direktom, pokaže neke različite stvari, krene s krošeom, pa aperkatom. Desnica bi mu trebala biti zadnja na pameti. Ne može samo ući u ring i bacati lijeva-desna. Jasno, Ortiz će to čekati jer zna da je to najbolji Deontayov udarac tako da ga on mora sakriti prije nego ga uputi.”

1597
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis, Deontay Wilder, Luis Ortiz
Najpopularnije
Najnovije