Autor: mi
Datum objave: 23.11.2019


Lewis: Joshua nikad nije pitao za savjet. Valjda učenik dolazi brdu, a ne obrnuto

Lennox Lewis kaže da je bezbroj puta razgovarao o strategiji i tehnici s Deontayom Wilderom.

Takav odnos nema sa svojim sunarodnjakom Anthonyjem Joshuom. Posljednji neosporni prvak u teškoj kategoriji često je otvoreno kritizirao Joshuu što mu je ovaj zamjerio.

Moguće je da je njihov odnos takav još od Olimpijskih igara u Londonu 2012. nakon kojih je Lewis želio postati Joshuin menadžer, ali se mladi olimpijski pobjednik zahvalio na ponudi.

Joshua je u međuvremenu razvio odnos mentor-učenik s Vladimirom Kličkom koji ga redovno zove, dok je Lewisa opisao kao klauna nakon što je ovaj savjetovao AJ-u da promijeni trenera nakon poraza od Andyja Ruiza.

„Pa, ipak je u određenoj mjeri poslušao moj savjet jer je za ovaj trening kamp doveo i neke nove ljude. To pokazuje da kao borac želi učiti i poboljšavati se. Uvijek pokušavate biti bolji i bolji, a ako vam to vaš trener ne može omogućiti, a želite ostati uz njega onda morate dovesti i druge ljude” kaže Lewis.


Lewis kaže da je Wilder oduvijek cijenio njegovo mišljenje, koje mu je dao i uoči revanša s Luisom Ortizom.

„Bitno je da radi prednjim direktom. Da sve to u ringu bude tečnije. Da bude precizniji s udarcima. Volim momke poput njega koji samo slušaju, na kraju kažu hvala i odu. Oni vole čuti što im imam za reći. Ne samo teškaši već i borci lakših kategorija”.


Joshua je izjavio da mu nije jasno zašto Lewis nije pokušao na isti način komunicirati s njim.

„Mislim da je to zbog ljudi oko njega. On nije nikada razgovarao sa mnom. Nikad me nije ni pokušao nazvati niti išta slično. Brdo ne ide učeniku. Učenik ide brdu. Ako hoćete nešto naučiti dođite vi meni. Nemojte sjediti i govoriti Lennox Lewis me ne zove.”

„Ali, rado bih mu dao savjet ako me nazove. Dobrodošli su svi telefonski pozivi. Čujte, ja imam toliko znanja u svojoj glavi, ne želim da propadne želim ga podijeliti. Prenijet ću znanje koje vam može pomoći s onim što trebate napraviti.”

Na pitanje novinara tko je trenutno najbolji teškaš odgovorio je bez oklijevanja.

„Deontay.”

-Ispred Tysona Furyja?

„Apsolutno. To kažem zbog Furyjeve zadnje borbe protiv Otta Wallina. Zbog te zadnje borbe je izgubio nekoliko bodova.”

- Ruiz?

„On je isto tu, ali ima još puno toga za dokazati. I dalje mora proći drugu borbu s Joshuom. Broj jedan i dva su Deontay i Fury.”

1528
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije