Autor: mi
Datum objave: 04.06.2019


Lewis: Joshui treba novi trener

Lennox Lewis često, a ponekad i preoštro kritizira Anthonyja Joshuu.

Posljednji neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji smatra da Joshua nakon prvog profesionalnog poraza i gubitka četiri pojasa svjetskog prvaka mora potražiti novog trenera.

29-godišnji Britanac od amaterskih dana u kojima je 2012. osvojio olimpijsko zlato radi s Robom McCrackenom, koji uz ulogu njegovog glavnog trenera obavlja i dužnost direktora britanske boksačke reprezentacije.

Lewis kaže da je on povukao takav potez kad ga je Oliver McCall nokautirao 1994. i prekinuo suradnju s Pepeom Correom.

"Ne možete ići na fakultet s učiteljem iz trećeg razreda osnovne. Oni neće imati odgovore koji vam trebaju na toj razini. Do tada vam je potreban profesor" izjavio je Lewis za Daily Mail.

"McCracken je vrhunski, bez sumnje. Ali možda nije prikladan za stil kojim bi se AJ morao boriti. Ja sam se prebacio kod Mannyja Stewarda koji je shvatio kako iskoristiti moje fizičke predispozicije i vještine. I pokazao mi je sve što bih trebao znati kako bih ostvario uspjeh."

"McCracken možda nije pravi izbor za stil kojim AJ mora ovladati. Osim toga, AJ nije bio spreman za ništa od onoga što je Ruiz pripremio."

Nakon što ga je Ruiz rušio Joshua se pokušavao potući s njim i nije najbolje reagirao na protivnikov pritisak. Meksikanac je ukupno četiri puta rušio Britanca na putu do pobjede tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Joshua nakon poraza nije nagovijestio ni da pomišlja na mogućnost promjene trenera.

McCracken je kao profesionalac boksao u srednjoj kategoriji. Najveći trenutak karijere ostvario je 2000. godine kada je poražen prekidom u 11. rundi u borbi za WBC-ov naslov od Keitha Holmesa. Karijeru je završio s omjerom 33-2, 21 KO.




Foto: Boxing News Online
832
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije