Autor: mi
Datum objave: 22.05.2019


Lewis: Tyson, Kličko i ja smo kao braća, ali Bowea sam prošle godine skoro pljusnuo

Iako su već ljudi u svojim pedesetima Lennox Lewis i Riddick Bowe ne mogu prijeći preko stvari koje su se dogodile u prošlosti.

Njihovo suparništvo seže još od 1988. i Olimpijskih igara u Seulu. 


Lewis je u finalu superteške kategorije uvjerljivo porazio Amerikanca prekidom u drugoj rundi. 1992. kad su obojica već bili vrhunski profesionalci Lewis je postao obvezni izazivač WBC-ovom prvaku Boweu. Nezadovoljan zbog pritiska kojem ga je izložila federacija da prihvati borbu s Lewisom Amerikanac je održao press konferenciju na kojoj je bacio WBC-ov pojas u koš.  



Ni dan danas neke stvari nisu zaboravljene što se moglo vidjeti i krajem prošle godine u Los Angelesu kada su obojica bili počasni gosti na vaganju između Deontaya Wildera i Tysona Furyja.  



"Ja i Lennox imamo pravilo. Ako on bude držao moje ime iz svojih usta, ja ću držati svoju nogu od njegovog dupeta" rekao je Bowe.  


Ni posljednji neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji nije pružio ruku pomirenja.  


"Jedini moj bivši protivnik kojeg sam skoro  pljusnuo je Riddick Bowe" izjavio je Lewis.  "Svi ostali, od Mikea Tysona do braće Kličko, mi smo braća. Mi smo svi prijatelji. Mi smo braća po oružju. Mi shvaćamo da je ono bilo onda, a da je ovo sada. Riddick Bowe je pričao svašta o meni i onda odjednom je htio doći i stati pored mene. Postavio sam se: Nećeš stati tu. Jednostavno tako. I onda je bilo još par riječi, ali ne bi eskaliralo."

1067
Kategorije: Boks
Tagovi: Lennox Lewis
Najpopularnije
Najnovije