Autor: mi
Datum objave: 31.08.2019


Lomachenko: Bolji sam od Canela, a kad pokorim laku kategoriju kraj bi mogao biti blizu

Vasyl Lomachenko (13-1, 10 KO) jasno je dao do znanja da ne namjerava boksati u četrdesetima poput legendarnog Mannyja Pacquiaoa.

31-godišnji Ukrajinac večeras se u Londonu gdje je 2012. po drugi put postao olimpijski pobjednik bori protiv još jednog zlatnog olimpijca Lukea Campbella.

‘Hi-Tech’ je veliki favorit u meču u kojem brani WBA i WBO  pojaseve, te se bori za upražnjeni WBC-ov naslov u lakoj kategoriji.


Lomachenko iza sebe ima 397 amaterskih borbi.

“Ne. Ne želim se boriti i u četrdesetima. To je previše. Treniram od svoje četvrte godine. Ja sam rođeni boksač.”

“Sve ima svoj kraj. Želim svakog dana loviti i pecati. Trenutno to ne mogu jer svaki dan treniram. Moja motivacija, moj cilj su četiri pojasa u lakoj kategoriji. Nakon toga ne znam što će se dogoditi. Ostala su još dva pojasa.”

Ako se odluči na meč za neospornog prvaka Ukrajinac bi se trebao naći s boljim iz ogleda IBF-ovog prvaka Richarda Commeya i Teofima Lopeza zakazanog za prosinac.

Na otvorenom treningu u Londonu pred meč s Campbellom doživio je ovacije kao da je domaći borac. Sam je tražio meč u Britaniji nakon što je vidio kako je njegov prijatelj Oleksandr Usyk dočekan na Otoku kad se borio s Tonyjem Bellewom.

“Hvala vam svima. Ne mogu vjerovati. Ovo je pravo zadovoljstvo. Isto je bilo i kad sam posljednji put bio ovdje kao amater” izjavio je za Sky Sports.


“Moram trenirati, pa nemam vremena vidjeti grad. Nakon pobjede želim vidjeti London. Pripreme su bile dobre i spreman sam sto posto. Naravno da sam malo nervozan, to je dobro za ljude.”

“Moj cilj i san je da upišem svoje ime u povijest boksa. Zato sam i postao profesionalac i borio se za naslov svjetskog prvaka u svojoj drugoj borbi. Ja sam boksač koji je njabrže postao svjetski prvak u tri težinske kategorije, tako da je sve što radim radi mog naslijeđa.”


Na pitanje tko je trenutno najbolji boksač svijeta odgovorio je: „Svi šampioni imaju veliki ego. Ja mislim da sam pound-for-pound najbolji boksač svijeta. Terence Crawford misli da je to on. Canelo Alvarez misli da je on taj. Po meni, Crawford je drugi, a Alvarez treći iako nijedan od nas ne prihvaća poraz.
1070
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije