Autor: mi
Datum objave: 02.09.2019


Lomachenko: Ne volim kad me pitaju mislim li da sam velik. To je na ljudima da odluče

Nakon što je dodao i treći pojas svjetskog prvaka u lakoj kategoriji u svoju kolekciju Vasyl Lomachenko namjerava se vratiti u Ukrajinu i neko vrijeme loviti i pecati.

31-godišnji Ukrajinac u sudaru olimpijskih pobjednika u subotu je u Londonu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Lukea Campbella i obranio WBA i WBO i osvojio upražnjeni WBC-ov naslov.

31-godišnji Britanac bio je obvezni WBC-ov izazivač za titulu koju je upraznio Mikey Garcia. U 11. rundi se našao u nokdaunu i izgubio je velikom razlikom (119-108, 119-108, 118-109) iako je meč bio zanimljiviji nego to bodovne kartice sugeriraju.


To prizaje i sam Lomachenko.

“Rekao sam i prije da ovo neće biti lagano. On je pametan, boksač-tehničar s velikim rasponom ruku. Nije bilo lagano. Znao sam što radi. Njegove su ruke stvarno dugačke  i čekao me.To je njegova glavna snaga” rekao je na press konferenciji nakon borbe.


Campbell je s rasponom ruku od 180 centimetara imao prednost od 14 centimetara nad znatno manjim Ukrajincem. Tijekom meča u više je navrata odlično napao tijelo, a u sedmoj je rundi aperkatom dobrano uzdrmao Lomachenka.


“Nije me ozlijedio. Pogodio me, ali nije me ozlijedio” reako je o toj situaciji.

“Ovo je bila najnapetija borba moje karijere. Zbog toga što je bila riječ o tako tehničkom meču bio je poput amaterske borbe. Jako je snažan i par puta me dobro pogodio. Ja sam bio blizu da ga dobijem noakutom, ali nije bitno. Nokaut, rezultat, nije bitno. Bitna je samo pobjeda.”


“Mog oca (Anatolij Lomachenko, koji mu je i trener, op.a.) nije brinulo to hoću li dobiti prekidom. Rekao mi je da samo nastavim bacati kombinacije i da dođem do pobjede. Moram vidjeti borbu na televiziji kako bih vidio što se sve događalo. Ako bih ocjenjivao svoj nastup ocjenom od 1 do 10 dao bih si 7.”


Lomachenko planira boksati još jednom ove godine. To neće biti meč za neospornog prvaka u lakoj kategoriji jer IBF-ov prvak Ganac Richard Commey

brani pojas protiv obveznog izazivača Teofima Lopeza tek u prosincu.


Pitali su ga zanima li ga borba s 22-godišnjim Lopezom od kojeg se stvara mlada zvijezda. Ali isto tako Lopez je bio i žestoko kritiziran nakon posljednje pobjede jednoglasnom odlukom protiv Masayoshija Nakatanija u borbi za obveznog IBF-ovog izazivača.


“Naravno da se želim boriti s Teofimom Lopezom. Ali, mislim da on neće pobijediti u svojoj idućoj borbi. Ja želim ujediniti kategoriju. Želim osvojiti i posljednji naslov, ali to se neće dogoditi ove godine.”


Malo ga je iziritiralo pitanje na koje često mora odgovarati.

“Zašto mene pitate o tome? Ne volim kad me pitaju mislim li da sam velik. To je na ljudima da pričaju o tome i odluče. Moje mišljenje nije bitno. Ne razumijem to.”



Foto: Mark Robinson

611
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije