Autor: mi
Datum objave: 16.12.2019


Lomachenko: Prvo Lopez, onda Gervonta Davis

Teofimo Lopez (15-0, 12 KO) proteklog vikenda u New Yorku je u svojoj tek 15. profesionalnoj borbi osvojio IBF-ov naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

22-godišnji boksač iz Brooklyna u 2. je rundi nokautirao Ganca Richarda Commeya

i otvorio vrata borbi s WBA i WBO prvakom Vasylom Lomachenkom (14-1, 10 KO), koji je i WBC-ov prvak franšize.


Nakon što je u listopadu WBC proglasio Ukrajinca novoizmišljenim prvakom franšize, 20-godišnji Devin Haney promaknut je iz pozicije privremenog u status punopravnog prvaka u lakoj kategoriji.


Haney je u međuvremenu upraznio naslov zbog operacije ramena, a za upražnjenu titulu borit će se Javier Fortuna i Luke Campbell koji je u kolovozu izgubio jendoglasnom odlukom od Lomachenka u borbi za upražnjeni WBC-ov naslov u lakoj kategoriji

'Loma' je tako držao sve pojaseve u kategoriji do 61.2 kilograma osim IBF-ovog koji sada ima boksač honduraskog podrijetla s kojim dijeli istog promotora Top Rank.


„Sada je postao svjetski prvak. Dobrodošao u moj klub. Nisam impresioniran njegovom izvedbom zato jer se radilo o samo par rundi i ne znam s kime se borio ranije. Ima snagu, naravno, ima snagu i pametan je borac. Ali, to ovisi o protivniku” izjavio je Lomachenko koji je uz ring pratio Lopezovo osvajanje naslova svjetskog prvaka.


Dvostruki olimpijski pobjednik očekuje da će mu Lopez biti idući protivnik u travnju, a onda cilja na Mayweatherovog boksača Gervontu Davisa (22-0, 21 KO).

„Da naravno. Želimo ujediniti sva četiri naslova. Lopez je sada svjetski prvak i zanimljiv mi je jer drži naslov. On djeluje vrlo samouvjereno. Dobrodošao u moj klub, vidimo se u travnju. Nakon toga želim organizirati borbu s Gervontom Davisom”.






Foto: Mikey Williams
582
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Teofimo Lopez
Najpopularnije
Najnovije