Autor: mi
Datum objave: 07.05.2019


Lomachenko se bori za naslov koji je upraznio Mikey Garcia

Vasyl Lomachenko (13-1, 10 KO) dobio je priliku boriti se za još jedan naslov svjetskog prvaka.

World Boxing Council odlučio je pozitivno riješiti njegovu molbu i 31-godišnji Ukrajinac će se boriti za upražnjeni naslov u lakoj kategoriji protiv obveznog izazivača Lukea Campbella (20-2, 16 KO).


Poziciju prvaka je upraznio Mikey Garcia koji je postavljen za 'emeritus prvaka' što znači da se može boriti za taj naslov kad poželi.

 

WBC je odlučio preskočiti sve ostale izazivače sa svoje ljestvice kako bi omogućio WBA i WBO prvaku novi meč za ujedinjenje.


Federacija sa sjedištem u Mexico Cityju naredit će održavanje turnira kako bi se dobio idući obvezni izazivač u kategoriji do 61.2 kilograma.


Srebrni prvak Zaur Abdullaev mora se boriti s Devinom Haneyom, a Teofimo Lopez s Javierom Fortunom. Pobjednici tih mečeva u međusobnom ogledu će odrediti idućeg obveznog prvaka.


31-godišnji Lomachenko je u svojih prvih 12 profesionalnih borbi osvojio naslove svjetskog prvaka u tri težinske kategorije.


31-godišnji Britanac Campbell je olimpijski pobjednik u bantamu s Olimpijskih igara u Londonu 2012. Posljednji poraz u karijeri doživio je u rujnu 2017. podijeljenom odlukom od Jorgea Linaresa kojeg je Lomachenko noakutirao prošle godine.



585
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije