Autor: mi
Datum objave: 01.09.2019


Lomachenko u dvoboju olimpijskih pobjednika osvojio treći pojas svjetskog prvaka u lakoj kategoriji

U dvoboju olimpijskih pobjednika u Londonu Vasyl Lomachenko (14-1, 10 KO) osvojio je i treći pojas svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

WBA i WBO prvak u kategoriji do 61.2 kilograma u meču za upražnjeni WBC-ov naslov jednoglasnom odlukom sudaca (119-108, 119-108, 118-109) porazio je Lukea Campbella (20-3, 16 KO).

Cro Ring borbu je bodovao 117-110.

U dvoboju ljevaka Campbell je u prve dvije runde dobro radio s distance i povremeno uspješno dočekivao Ukrajinca kada je pokušao prići. Lomachenko iz rune u rundu polako diže tempo i u trećoj pogađa odličnim zadnjim lijevim direktom.

U četvrtoj smo rundi vidjeli najviše akcije do tog trenutka. Obojica se fokusiraju na napade na tijelo, a Ukrajinac je uspješniji.


Pred kraj pete runde 31-godišnji Britanac je bio na rubu nokdauna nakon što ga je dvostruki olimpijski pobjednik ozbiljno uzdrmao udarcem u jetru. Loamchenko je nastavio serijom udaraca, ali je Campbella spasio gong.


Britanac se ne predaje, već u šestoj traži borbu i nekoliko puta odlično pogađa tijelo protivnika, ali kako je runda odmicala Ukrajinac je preuzeo kontrolu.


Na ulasku u zadnju minutu sedme runde Campbell je ozbiljno uzdrmao Lomachenka nakon što je ovaj natrčao na zadnji lijevi aperkat. To je samo razbijesnilo Ukrajinca koji je potom nasrnuo iz sve snage do isteka vremena.


Period od osme do dvanaeste runde ide na Lomachenkovu stranu s tim da je Campbell i dalje povremeno odlično zadavao udarce u tijelo.


U 11. Campbell se nakon serije primljenih udaraca završene desnim direktom spušta na koljeno. Odgovara na brojanje, ali Loma ne staje. Britanac se odlučuje spašavati  bježanjem po ringu.

U drugom dijelu posljednje runde Campbell se otvara i prima niz krošea u glavu. Od novog nokdauna spašava se double leg rušenjem.


Lomachenku je ovo bila treća obrana naslova u lakoj kategoriji, a Britancu drugi neuspješni napad na naslov svjetskog prvaka.

U borbi za preostali naslov u lakoj kategoriji IBF-ov prvak Richard Commey u prosincu bi se trebao sastati s Teofimom Lopezom.

1343
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko
Najpopularnije
Najnovije