Autor: Admin
Datum objave: 20.03.2013
Komentari:
0,00


LOVRE BREČIĆ BRONČANI U NIZOZEMSKOJ

Dobar rezultat Brečića

Na jednom od najjačih svjetskih turnira na kojem je nastupilo gotovo 1000 natjecatelja član taekwondo kluba Marjan Lovre Brečić osvojio je brončano odličje.

 

Iako je na put iz taekwondo kluba Marjan u sastavu reprezentacije krenulo šest boraca na koncu je samo Lovre uspio doći do odličja što dovoljno govori o kvaliteti i snazi turnira. Nekoliko natjecatelja Marjana imalo je peh te je u ždrijebu naletilo na kasnijeg pobjednika turnira.

 

Lovre Brečić se borio u jednoj od najbrojnijih kategorija do 58 kilograma u kojoj je za brončano odličje trebalo odraditi čak pet borbi. Lovre je krenuo furiozno, pobijedio Borvežanina Sundfaera 12:0, nakon toga Nizozemca sa 8:0. U neizvjesnom meču protiv Čileanca Pereza Splićanin je slavio sa 6:5 da bi u borbi za odličje Brečić pobijedio Izraelca Lugasija rezultatom 14:7. U polufinalu je ipak nepremostiva prepreka bio Njemac Levant Tuncat koji je na kraju otišao do zlata.

 

 

 

U istoj kategoriji nastupio je i Luka Bugarin pobijedivši Kanađanina Lavallu 9:0 te Čileanca Moralesa 8:4. Turčin Serkan Tok bio je bolji u trećem kolu sa 7:11 te je otišao do bronce, a Luku Bugarina ostavio bez odličja.

 

Toni Kanaet je u prvom kolu bio slobodan, u drugom slavio protiv Reimera sa 13:5 da bi protiv Njemca Ounisa tijesno izgubio 5:7.

 

Djevojke su na put krenule bez Ane i Lucije Zaninović, Ana je dobila gripu, a Lucija muku muči sa vratnim živcom. Preostale tri natjecateljice nisu imale previše razloga za slavlje protiv reprezentativki Francuske. Marina Usanović izgubila je sa 6:8, Tanja Rastović sa 0:5, a Petra Matijašević u borbi za odličje protiv kasnije pobjednice turnira Haby Niare sa 3:9.

 

Novu priliku za dokazivanje reprezentativci imaju već za dva i pol tjedna u Belgiji u Gentu.

1538
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije