Autor: sd
Datum objave: 08.04.2016


Lovre Brečić i Bruna Vuletić osigurali plasman na Europsko prvenstvo

Prvog dana najjačeg europskog taekwondo turnira ove godine, President cupa koji broji gotovo dvije tisuće natjecatelja nastupio je dio hrvatskih natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate.

Prvi President cup u povijesti donio je dosta novosti, te osvajače odličja vodi izravno na europsko seniorsko prvenstvo. 


Samim time u toj kategoriji otvara se nacionalnim savezima mogućnost da na smotri najboljih Europljana nastupe s dva člana, pa umjesto dosadašnjih 16 predstavnika (8 muških i 8 ženskih) mogu povesti više reprezentativaca. 


Izvrstan posao napravio je član splitskog Marjana Lovre Brečić koji je s pet pobjeda stigao do zlatnog odličje i velikih 20 bodova na svjetskim rang listama kojima se probio na sedmo mjesto na svijetu u kategoriji do 63 kilograma. Lovre je na putu do zlata svladao Švedskog reprezentativca Livingstona 7:1, potom je upisao važnu pobjedu protiv Iranca Farze Fallaha Zadeha 5:1 da bi medalju izborio pobjedom 1:0 protiv Azera Sine Bahramija. Polufinalni sraz protiv Rusa Ivana Muradashvilija otišao je na stranu Marjanovog člana s visokih 15:10 dok je u finalu Lovre slavio na zlatni bod protiv reprezentativca Azerbajdžana Mahammada Mammadova. 


Fantastična je još jedna predstavnica Marjana Bruna Vuletić koja je sa samo 16  godina stigla do brončanog odličja u kategoriji do 57 kilograma pobjedivši na putu prema pobjedničkom postolju aktualnu brončanu sa svjetskog prvenstva iz Chelyabinska Edinu Kotsis. Bruna je prije toga slavila protiv Šveđanke Lovise Zederfeldt kao i protiv Raheleh Asemani koja se plasirala na olimpijske igre i bit će potencijalna protivnica Ani Zaninović u Riju. Bruna Vuletić se ovim odličjem izravno plasirala na seniorsko prvenstvo Europe. 

705
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije