Autor: sd
Datum objave: 10.07.2015


Lucija Zaninović srebrna na Univerzijadi

Prvog dana na Univerzijadi u Gwangjuu u Koreji od hrvatskih taekwondo reprezentativaca nastupili su Lucija Zaninović, Luka Horvat i Bruno Rezo.

Članica splitskog Marjana nastavila je svoj niz te stigla do srebrnog odličja i novih 12 bodova u borbi za Rio čime je dodatno povećala svoju prednost na više od stotinu bodova u odnosu na drugoplasiranu Francuskinju Aziez. Lucija je u kategoriji do 49 kilograma u prvom kolu bila slobodna, u drugom je slavila protiv Kazahstanke Farize Aldongorove 6:2, u trećem je dobila Finkinju Tanju Pasanen 14:0, a u polufinalu odličnu Turkinju Rukiye Yildrim 15:7. U finalu je Lucija predala borbu bivšoj prvakinji svijeta Chanatip Sonkham pri vodstvu Tajlanđanke 1:9. 

 

Luka Horvat iz Jastreba je u kategoriji do 80 kilograma u prvom kolu poražen od Cheicka Sallaha Cisse iz Obale Bjelokosti 9:19 dok je Bruno Rezo iz Dubrave u prvom kolu prošao Lai Wang Shinga 1:0 , ali je u drugom kolu bolji od Zagrepčanina bio Britanac Christian Mcneish 13:0.


Dodajmo da će nakon pojedinačnih nastupa Ane Zaninović, Marine Sumić i Ive Radoš Hrvatska nastupiti i u ekipnom dijelu, a upravo ti bodovi mogu biti važni za sve tri Hrvatske reprezentativke jer su bodovi s Univerzijade „ekstra“ nagrada pored svjetskog prvenstva, europskih igara, četiri grand prix turnira i maksimalnih 60 bodova koliko se može skupiti sa G1 i G2 turnira unutar jedne kalendarske godine…


Lucija Zaninović, Marjan, SF-49kg (25) 
Lucija Zaninović - slobodna
Lucija Zaninović - Fariza Aldangorova (KAZ) 6:2
Lucija Zaninović - Tanja Pasanen (FIN) 14:0
Lucija Zaninović - Rukiye Yildirim (TUR) 15:7
Lucija Zaninović -fin- Chanatip Sonkham (THA) 1:9 wdr/2.

Luka Horvat, Jastreb, SM-80kg (34) 
Luka Horvat - Cheick Sallah Cisse (CIV) 9:19


Bruno Rezo, Dubrava, SM-68kg (40) 
Bruno Rezo - Lai Wang Shing (HKG) 1:0
Bruno Rezo - Christian McNeish (GBR) 0:13


816
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Lucija Zaninović
Najpopularnije
Najnovije