Autor: sd
Datum objave: 04.07.2015


Lucija Zaninović vodeća na svijetu, Ana druga

Početkom srpnja objavljene su nove svjetske taekwondo rang ljestvice koje uključuju i rezultate s europskih igara, te Australian opena.

Članica splitskog Marjana Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma broncama u Bakuu i Melbourneu podebljala svoje vodstvo te je uvjerljivo vodeća na svijetu sa 321 bodom ispred Francuskinje Yasmine Aziez koja je skupila 237, te Španjolke Brigitte Yague koja na kontu broji 198 bodova. 

Ana Zaninović  (Marjan) je unatoč brojnim ozljedama posljednjih mjeseci uspjela nanizati nekoliko velikih medalja i rezultata, prije svega brončano odličje na svjetskom prvenstvu i srebrno na europskim igrama s kojima je napredovala do drugog mjesta na svijetu u svojoj kategoriji do 53 kilograma iza Tajvanke Yun Wen Huang , a ispred Francuskinje Floriane Liborio. 

Na četvrtim mjestima kategorija do 62 kilograma i do 73 kilograma su još dvije Hrvatice, Marina Sumić i Iva Radoš (obje iz Metalca), dok u muškoj konkurenciji Jastrebov Vedran Golec drži sedmo mjesto među teškašima, Filip Grgić iz Metalca je deseti do 68 kilograma, a još jedan Marjanovac Lovre Brečić na 12 mjestu kategorije do 63 kilograma. 

Najzanimljivija je ipak utrka za plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Godine na kojoj točno šest mjeseci prije konačne odluke o putnicima možemo reći da je Lucija Zaninović gotovo sigurna u svoj plasman držeći uvjerljivo prvo mjesto sa gotovo 100 bodova prednosti. Ana Zaninović je novim medaljama napredovala na četvrto mjesto spojenih kategorija do 53 i 57 kilograma i našla se u društvu „velikih“ cura koje su od nje kud i kamo više i teže. Uvjerljivo prvo mjesto drži Španjolka Eva Calvo Gomez s nevjerojatnih 426 bodova, a vrijedi napomenuti kako je Ana Zaninović upravo Španjolku pobjedila u borbi za plasman u finale europskih igara. Druga je olimpijska pobjednica Jade Jones, a trećeplasirana Japanka Mayu Hamada.


Ana Zaninović na četvrtom mjestu ima malu prednost ispred Šveđanke Nikite Glasnović i Tajvanke Yun Wen Huang dok sedmoplasiranoj Liborio bježi 25 bodova. S obzirom da tek predstoje tri grand prix turnira, finalni masters i univerzijada teško je bilo što prognozirati osim nadati se da će Ana ostati zdrava za najvažnije turnire, a onda može pobijediti svakoga.




foto: Srdjan Suki

985
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Ana Zaninović, Lucija Zaninović
Najpopularnije
Najnovije