Autor: Admin
Datum objave: 10.06.2013
Komentari:
0,00


LUCIJA ZANINOVIĆ ZLATNA

Dva zlata na A i G turnirima

Lucija Zaninović se vratila nakon pauze od deset mjeseci i u tri tjedna osvojila tri zlatna odličja. Posljednja dva vikenda je slavila na jakim A i G turnirima u Austriji i Švicarskoj.

 

Lucija Zaninović, aktualna brončana sa olimpijskih igara u Londonu osvojila je i treću zlatnu medalju u samo tri tjedna otkad se vratila na tatami nakon pauze od deset mjeseci uzrokovane povredom i problemima sa vratnim živcima.

 

Za zagrijavanje je upisala u Novoj Gradiški uvjerljive pobjede i svoj osmi naslov prvakinje Hrvatske, a nakon toga je slavila na A turniru u Austriji u Innsbrucku i danas na jakom G turniru u Švicarskoj. U Austriji je nastupilo ukupno 1200 natjecatelja, a Lucija je u kategoriji do 49 kilograma upisala četiri pobjede s ukupnom bodovnom razlikom 46:17.

 

Na putu do zlata svladala je Maddalenu Tortorellu, Joy Ekhator, Ivanu Cujić te Nataschu Mitrovits. I ako je Austrija bila zagrijavanje s obzirom na težinu i kvalitetu protivnica onda to Švicarska sigurno nije bila.

 

Čak 300 seniora i seniorki iz 52 države svijeta  u samo četiri olimpijske kategorije i veliki broj osvajača svjetskih i olimpijskih odličja te ponajbolji taekwondoaši svijeta poput reprezentativaca Kine, Tajvana, Velike Britanije, Meksika, Francuske, Amerike….

 

U Švicarskoj je nastupila i kompletna reprezentacija Hrvatske koju uskoro očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u Meksiku i u takvoj konkurenciji do odličja su stigle tek tri Hrvatice, brončane Martina Zubčić i Marina Sumić te još jednom zlatna Lucija Zaninović. U prvom kolu splićanka je bila slobodna da bi potom upisala četiri pobjede uz razliku poena 31:12.

 

Lucija Zaninović, CroNT/Marjan – slobodna

Lucija Zaninović, CroNT/Marjan - Roberta Ramazzotto,ITA 8:1


Lucija Zaninović, CroNT
- Natascha Mitrovits, NT AUT 13:4


Lucija Zaninović, CroNT
- Nicole Abigail Cham, NT PHI 7:5

Lucija Zaninović, CroNT - Liu Liping, NT CHN 4:2

1603
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije