Autor: mi
Datum objave: 01.11.2017


Luka Šimić: Na svjetskom prvenstvu nema osrednjih boraca

Hrvatska kickboxing reprezentacija od 3. do 12. studenog sudjeluje na WAKO svjetskom prvenstvu.

Nakon otkaza Brazila koji je trebao ugostiti kick light, low kick i K-1 discipline, glavni grad Mađarske ugostit će borce u svih sedam disciplina, a standardni član hrvatske reprezentacije je Luka Šimić.


Bivši WAKO svjetski i dvostruki amaterski prvak bori se u svojoj najjačoj kategoriji - low kicku do 86 kilograma.

29-godišnjem zaposleniku zagrebačke Interventne policije ovo će biti šesti nastup na svjetskom prvenstvu.

- Kako su protekle pripreme? S kim si radio i čemu ste posvetili posebnu pažnju? 

"Pripremao sam se u Muay Thai klubu Nikola Šubić Zrinski, a u Spartan Gym išao sam na sparinge. Ondje sam sparirao s Petrom Jamanom i Lovrom Smetiškom. Ne mogu izdvojiti na čemu smo posebno radili. Naime, jednaku smo pozornost posvećivali svim segmentima, jer smatram da je za jedno ovakvo natjecanje apsolutno sve važno."


"Htio bio napomenuti da smo osim sa Spartan Gymom surađivali i s Leon Gymom u kojem se često održavaju sparinzi s odličnim borcima. Također, posjetili smo i susjednu Srbiju u kojoj su nas ugostili borci iz više klubova na zajedničkom sparingu u klubu Victory. Svima njima veliko hvala."


Foto: Victory Gym



- Znaš li kakva će biti konkurencija u tvojoj kategoriji i tko će ti biti najveći konkurenti za medalje?


"Po podacima koji su nam dostupni, u mojoj će kategoriji biti 16 boraca. Konkurencija je poprilično jaka. Ne bih izdvajao nikoga posebno, jer na svjetskom natjecanju nema osrednjih boraca. Svi su zasigurno odlično pripremljeni tako da smo svi jedni drugima najveći konkurenti."


- Nisi se borio u profi meču od W5 u Zagrebu prošle godine, imaš li kakvih ponuda ili planova za profi borbe? Tada si u prvoj rundi desnim middle kickom nokautirao Erona Azemija iz Češke.

"Tako je, nisam imao profesionalni meč od prošlogodišnjega W5 turnira. Bilo je ponuda, ali zbog manjih ozljeda nisam ih prihvatio. Planovi postoje, ali vidjet ćemo što će donijeti nadolazeće prvenstvo, pa ćemo potom odlučiti što dalje."


2267
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: WAKO, Luka Šimić
Najpopularnije
Najnovije