Autor: Admin
Datum objave: 03.11.2012
Komentari:
0,00


LUKA ŠIMIĆ POSTAO EUROPSKIM PRVAKOM

Šimić potvrdio svjetsko zlato

Održan je četvrti dan natjecanja na prvenstvu Europe u kickboxingu za discipline low kick, K1 style i light contact.

 

Hrvati su danas odradili dvije finalne borbe a kasno sinoć u finale su se plasirali i Ana Znaor u lightu i Ognjen Topalović u K1 disciplini. Posebno nas raduje još jedan veliki trijumf Luke Šimića koji je nakon prošlogodišnjeg zlata na SP- u sada osvojio i zlato na EP- u, tijekom čitavog prvenstva Luka je pokazao vrhunsku pripremljenost i znanje i apsolutno zasluženo trijumfirao i u finalnoj borbi koja je inače bila repriza finala svjetskog prvenstva u low kicku u kategoriji do 86 kg. Drugi naš finalista- Agron Preteni (low kick -91 kg) koji je u jučerašnjem spektakularnom polufinalu uvjerljivo porazio aktualnog Europskog i svjetskog prvaka rusa Alexeya Papina nažalost nije uspio doći do zlata ali i srebro je veliki uspjeh.

 

 

Izbornik Hrvatske reprezentacije u light contactu Željko Derdić prokomentirao je nastupe svojih izabranika u toj disciplini:

 

Možemo kazati da su naši natjecatelji (ukupno ih je bilo osam u ovoj disciplini) izrazito korektno i sportski odradili cijelo natjecanje te su osvojili četiri bronce (Gudac, Bakšić, Mišković i Čikotić) a Ana Znaor je napravila još jedan veliki uspjeh plasmanom u finale koje je na rasporedu sutra tako da trener reprezentacije Branko Fibinger i ja možemo iz tog aspekta biti itekako zadovoljni pogotovo kada su nam  sporne sudačke odluke predstavljale probleme u zadnjim trenucima nekih borbi. Sama organizacija cijelog natjecanja je bila na vrhunskoj, svjetskoj razini i izrazito profesionalna.

 

REZULTATI I RASPORED NASTUPA HRVATSKIH REPREZENTATIVACA:

 

LOW KICK:

 

MUŠKI:

63,5 KG MATE RUDAN- ASLANOV (AZE) finale sutra

86 KG LUKA ŠIMIĆ- ZUBCHUK (UKR) 2:1 ZLATNA MEDALJA

91 KG AGRON PRETENI- PAGONIS (SRB) 0:3 SREBRNA MEDALJA

ŽENE:

70 KG NIVES RADIĆ- ZYABLIKOVA (RUS) finale sutra

+70 KG MARIJA MITROVIĆ- QUELFENNEC (FRA) finale sutra

 

K1 STYLE

 

MUŠKI:

81 KG OGNJEN TOPALOVIĆ- BUSAI (HUN) 3:0, u finalu sutra protiv MASIJA (ITA)

 

ŽENE:

+70 KG ANA BAJIĆ- BIEC (POL) finale sutra

 

LIGHT CONTACT

 

ŽENE:

70 KG ANA ZNAOR- DELOGLAN (RUS) 3:0, sutra se bori u finalu protiv CARGNO (ITA)

2514
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: HKBS
Komentari
# 4 Dana 11.11.2012 - 15:27 zlaja ... je rekao/la:
bog te mazo, kad god Luka osvoji nesta a to je cesto uvjek se spominje u kometarima taj neki bezveznjak, bogami mu je Luka fetis ;)
 
# 3 Dana 05.11.2012 - 09:07 haha ... je rekao/la:
zasto opce spomijete tog nekog folera od borac jajica, bajica, kako li?? ko je taj i sta je osvojio?? bio je na proslom svjetskom kad je Luka osvojio zlato a taj cajic kako li dobio mrskih batina od momka iz bosne?? Zlajic nije izlazi na drzavna prvenstva jer zna da bi ga vecina momaka u toj kategoriji izbila od batina, nije izasao ni na jedno natjecanje vec se folira sa pigmejcima ;) Ljudi, ovo je clanak o najboljem hrvatskom kick boxing borcu a ne o folerima,rezultati govore sve !!!!!
 
# 2 Dana 04.11.2012 - 23:00 st ... je rekao/la:
ja nemogu virovat svugdi pise bajic ovo bajic ono bAJIC NAJBOLJI BAJIC SVE NA SVITU...DAJ MOMAK SPUSTI SE NA ZEMLJU NISI TI NISTA POSEBNO NIT BOLJE OD OSTALIH... samo tata ima para...puuuuuno
 
# 1 Dana 04.11.2012 - 13:58 ZG ... je rekao/la:
LAKO ŠIMIĆU OSVAJAT ZLATO KADA MU NA PRVENSTVO HRVATSKE NIJE IZAŠAO ZLATKO BAJIĆ. DOGODINE ETO ZLAJE NA PRVENSTVU HRVATSKE PA ĆEMO ONDA VIDIT KO ŠTO MOŽE NAPRAVIT.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije