Autor: Admin
Datum objave: 07.02.2012
Komentari:
0,00


MARINA SUMIĆ NAJBOLJA ZAGREBAČKA SPORTAŠICA

Ivica Kostelić u muškoj konkurenciji

U dvorani Vatroslav Lisinski održana je godišnja svečana dodjela nagrada za najboljeg sportaša i sportašicu Grada Zagreba.

 

Aktualni pobjednik i vodeći u Svjetskom kupu skijaša, Ivica Kostelić, proglašen je najboljim u muškoj, a svjetska viceprvakinja u taekwondou iz Daegua, Marina Sumić, najbolja je zagrebačka sportašica.

 

Marina Sumić (Split, 18. kolovoza 1991.) hrvatska je taekwondašica i aktualna svjetska doprvakinja u kategoriji do 62 kg. Članica je zagrebačkog kluba Metalac. Najveći su joj uspjesi karijere zlato na Europskom prvenstvu U-21 u Ukrajini 2010. godine te srebro na Svjetskom prvenstvu 2011. godine u južnokorejskom Gyeongjuu.

 

Sumić je počela trenirati taekwondo sa šest godina u TKD klubu Metalac u Zagrebu, gdje i danas trenira kod Marka Novaka.

 

Za crni pojas Marina je položila 2005. godine. Višestruka je državna prvakinja u kadetskoj konkurenciji, a srebrnu je medalju osvojila 2005. na kadetskom prvenstvu Europe. Na Juniorskom prvenstvu svijeta 2006. osvojila je brončanu medalju, a na Juniorskom prvenstvu Europe 2007. bila je srebrna. Prvi međunarodni seniorski nastup Sumić je okrunila pobjedom na Croatia Open 2008, dok je na EP do 21 godine osvojila zlatnu medalju.

 

Sumić je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2011. do finala stigla nakon što joj je Kanađanka Karine Sergerie predala polufinalni meč bez borbe. U finalu je poražena od Tajlanđanke Rangsiye Nisaisom sa 1:3.

 

Priznanja im je uručio gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s Tomislavom Sepecom i Velimirom Bašićem, predsjednikom i tajnikom Zagrebačkog sportskog saveza.

3232
Kategorije: Taekwondo, Zanimljivosti
Tagovi: Zanimljivosti, Taekwondo
Komentari
# 1 Dana 07.02.2012 - 17:42 mate ... je rekao/la:
dobra
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije