Autor: mi
Datum objave: 28.08.2015


Mario Sperry o meču s Liboriom: Definiramo se prema protivnicima koje odabiremo

Ovog vikenda u Sao Paulu održava se Abu Dhabi Combat Club Submission Wrestling svjetsko prvenstvo (ADCC).

Osim bjj majstora nastupit će i puno poznatih MMA lica poput bivšeg UFC-ovog prvaka Bensona Hendersona, te Hectora Lombarda i Vinnyja Magalhaesa.


U jednoj od superborbi sastat će se Mario Sperry i Ricardo Liborio. Obojica su učenici Carlsona Gracieja i dugogodišnji prijatelji.

Sperry je prvi ADCC prvak u apsolutnoj kategoriji i osnivač je Brazilian Top Teama. Liborio je osnovao American Top Team.

Sperry je neporažen u superborbama na ADCC-u. 2011. pobijedio je Renza Gracieja, a dvije godine poslije Fabija Gurgela.

"Prvo sam bio zbunjen jer smo dugo godina bili trening partneri. Očigledno, radije bih se borio s nekim iz neke druge škole... Kako god, ne biram. Suočiti se s velikim imenima iz drugih škola uvijek je dobro zbog starih suparništava... Liborio je bez sumnje jedan od najboljih jiu jitsu boraca svih vremena. To će biti veliki izazov i bit će to dobro za nas, bez pobzira tko pobijedio" izjavio je Sperry.

"Ovo je odlična prilika da radimo ono što radimo najbolje, a to je trenirati i boriti se. Ova borba ne mijenja ništa po pitanju prijateljstva i poštovanja koje imam prema njemu. I jedna je stvar sigurna - ponovno ćemo imati prvaka iz škole Carlsona Gracieja na najvećem grappling turniru na svijetu."


"Nema svakog dana umirovljeni borac priliku nastupiti u superborbi priredbe poput ADCC-a s imenima poput Renza Gracieja, Gurgela i Liborija. Sportašima koji su jiu jitsu podigli na razinu na kojoj je danas. Ne postoji bolja motivacija od toga."


"Definiramo se prema protivnicima koje odabiremo."




ADCC 2011 - Mario Sperry vs. Renzo Gracie from Tadeo Saldanha on Vimeo.



1053
Kategorije: Ostali
Tagovi: BJJ
Najpopularnije
Najnovije