Autor: Admin
Datum objave: 19.05.2013
Komentari:
0,00


MARJAN DOMINIRAO SENIORSKIM PRVENSTVOM HRVATSKE

Šest natjecatelja, šest zlatnih medalja

U subotu 18.05.2013. godine u Novoj Gradišci održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo ukupno 150 natjecatelja iz 41 kluba.

 

Svoju dominaciju su još jednom potvrdili članovi taekwondo kluba Marjan koji su nakon kadeta i juniora snagu demonstrirali i među seniorima. Šest natjecatelja i šest zlata za ukupni naslov u obje konkurencije, naslov seniorskih prvaka i seniorskih prvakinja.

 

 

 

Zanimljivo je bilo vidjeti i prvi nastup brončane olimpijke Lucije Zaninović koja je prekidima zbog bodovne nadmoći bez problema stigla do svog osmog naslova prvakinje Hrvatske do 49 kilograma. Njena sestra Ana, aktualna svjetska prvakinja je u tri borbe u kategoriji do 53 kilograma upisala tri pobjede s ukupnom bodovnom razlikom od +40 zbog čega je i proglašena najboljom seniorkom na cijelom prvenstvu. Za treće zlato koje je Marjanu donijelo i naslov ekipnih prvakinja Hrvatske pobrinula se Tanja Rastović koja je do zlata stigla boreći se u finalu protiv Martine Zubčić. Tanji je ovo ujedno i druga titula seniorske prvakinje Hrvatske iako još nema 18 godina.

 

Zanimljivo je bilo i u muškoj konkurenciji gdje su tri maloljetna člana splitskog kluba stigla do tri naslova prvaka države među velikim dečkima. Lovre Brečić je u kategoriji do 58 kilograma bio toliko dominantan da je finale pobijedio prekidom pri rezultatu 15:0, Toni Kanaet je upisao četiri pobjede u kategoriji do 80 kilograma te je i proglašen najboljim seniorom cijelog turnira dok je Piero Marić juniorskom naslovu dodao i seniorski u konkurenciji do 54 kilograma.

 

 

Marjana je tako i bez bolesne Petre Matijašević te ozlijeđenog Luke Bugarina u Novoj Gradišci osvojio sve. Ekipni naslov u seniorima i seniorkama, šest zlatnih odličja te dva najbolja borca cijelog turnira, Anu Zaninović među seniorkama te Tonija Kanaeta među seniorima.

1640
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije