Autor: mi
Datum objave: 14.11.2016


Marjan najbolji u ukupnom poretku na Croatia Openu

Proteklog vikenda zagrebačka Arena bila je domaćin jednog od najvećih i najjačih G1 taekwondo turnira u Europi na kojem je nastupilo gotovo 1200 natjecatelja iz čak 42 države i 236 klubova ili nacionalnih timova.

Nakon dva dana natjecanja u uzrastima seniora, juniora i kadeta sveukupnu pobjedu odnio je splitski taekwondo klub Marjan koji je skupio 119 bodova ispred reprezentacije Srbije sa 101 bodom, Poljske sa 86, Španjolske koja je skupila 76 bodova i Kine sa 65 bodova. 

Marjanovci imaju puno razloga za zadovoljstvo jer su pored 20 osvojenih medalja kući ponijeli i četiri pehara, treće mjesto u seniorkama, drugo mjesto u juniorkama te prvo i treće mjesto u kadetkinjama i kadetima dok je Bruna Vuletić s pet pobjeda najbolja seniorka turnira.  


Uspjeh za Marjan je još i veći ukoliko se zna da nisu nastupile trofejne sestre Zaninović, olimpijska pobjednica mladih i svjetska juniorska prvakinja Ivana Babić, Marjanov Iranac Ahmad Mohammadi, reprezentativke Karla Čikotić, Paula Antunović...

Najbolji senior natjecanja je odlični Mohamed Ketbi, osvajač svjetskih i europskih medalja koji se plasirao ispred Hrvata Tonija Kanaeta iz Marjana i Denija Andruna Razića iz Osvita koji također može biti iznimno zadovoljan sveukupnim osmim mjestom u tolikoj konkurenciji kao i izvrsnim rezultatima u seniorskoj konkurenciji. Podsjetimo, od 12 hrvatskih medalja pet ih je ponio Marjan i četiri Osvit dok su po jednu osvojili Elite, Orion i Rugvica.


SVEUKUPNI POREDAK:

1. MARJAN 119
2. SRBIJA 101
3. POLJSKA 86
4. ŠPANJOLSKA 76
5. GRČKA 68
6. KINA 65


580
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije