Autor: Admin
Datum objave: 10.04.2013
Komentari:
0,00


MARJANU DEST ODLIČJA I PRVO MJESTO

Prvo mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske

U subotu 06.04.2013. godine u dvorani Mavrinci u Čavlima održano je juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupio 201 natjecatelj.

 

U sastavu taekwondo kluba Marjan na turnir je otputovalo 12 natjecatelja, a čak ih se deset vratilo s medaljom oko vrata. Sveukupno su juniori Marjana bili vujerljivo prvi sa 53 boda ispred Dubrave sa 38 i Fox-a sa 32 boda. Juniori su osvojili pehar za prvo mjesto, a juniorke za treće mjesto.

 

U pojedinačnom poretku do zlata i najviše stepenice pobjedničkog postolja došli su Nina Matošić, Piero Marić i Josip Jurko, srebrni su Ivan Luka Šarčević i Ivan Jukić dok je bronca pripala Ivani Babić, Dori Podrug, Goranu Vidiću, Mateu Kuncu i Jakovu Svalini.

 

 

 

Najboljom juniorkom prvenstva proglašena je Nina Matošić. S obzirom da je juniorsko prvenstvo Hrvatske bio treći kriterijski turnir koji se boduje za odlazak na europsko prvenstvo u Portugalu zanimljivo je pogledati i bodovnu situaciju iz koje se polako naziru favoriti i odvajaju pojedinci u nekim kategorijama. Do sada su održani Kondor Open, Plemeniti turnir Zaprešića i juniorsko prvenstvo, a pred juniorima su još dvije stanice, Bljesak i Susedgrad Sokol.

 

U kategoriji do 51 kilograma Piero Marić vodi sa 18 bodova pred Karlom Hercegom koji je skupio 8 bodova. Josip Jurko u kategoriji do 59 kilograma zauzima također prvo mjesto sa 20 bodova ispred Antonia Divkovića koji ima 14. Njima dvojici bi prvo mjesto na jednom od dva preostala turnira i matematički donijelo prvo mjesto u svojoj kategoriji.

 

Izuzetno je neizvjesna situacija kod juniorki u kategoriji do 52 kilograma gdje su i dvije natjecateljice Marjana. Trenutno vodi Anamarija Petrović sa 10 bodova, a slijede je Sara Gelenčer, Ivana Babić i Nina Matošić sa osam bodova.

1583
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije