Autor: mi
Datum objave: 03.11.2016


Mark Hunt odbio revanš s Dos Santosom

Mark Hunt odbio je ponuđeni revanš s Juniorom Dos Santosom za UFC 206 kojis e održava 10. prosinca.

Nakon poraza od Brocka Lesnara na UFC-u 200, poslije kojeg je bivši prvak pao na doping testu, Samoanac je na ratnoj nozi s UFC-om.

Iako je prije borbe izjavljivao da zna da je Lesnar 'našprican do grla' i da mu je svejedno, nakon poraza okrenuo je ploču. Tražio je polovicu od Lesnarovih 2.5 milijuna dolara koliko je dobio za borbu ili raskid ugovora.

Proteklog tjedna angažirao je odvjetnicu iz San Diega, Christinu Denning, kako bi istražila pravne mogućnosti koje bi mogao iskoristiti protiv najveće svjetske MMA promocije.


"Mark postaje stariji. U 40-ima je i dosta mu je borbi s dopingiranim protivnicima. To šteti njegovom brandu, kada izgubi, a poslije se sazna da je druga osoba dopingirana... To ne pomaže njegovoj karijeri. Kao sljedeći korak, želi ugovore za borbu koji sadrže klauzulu o kompenzaciji za nedopingiranog borca ako njegov protivnik bude pozitivan na doping testu. Misli da bi to odvratilo borce od kršenja antidopinškog programa" rekla je odvjetnica u emisiji Lukea Thomasa na SiriusXM radiju.


Lesnar je treći koji je pao na doping testu nakon borbe s Huntom. Odvjetnica kaže da se tu ne radi o Huntovoj ogorčenosti, već o tome da je to bila kap koja je prelila čašu.

"Dosta mu je... Ima obitelj. Stari. Ovo bi mu mogle biti posljednje borilačke godine, ako se uopće više bude borio. Shvaća da je to vrlo nepravedno i muka mu je od toga. Ne želi završiti mrtav ili ozbiljno ozlijeđen, a ne želi to ni nikome drugom."


Hunt se s 42 godine ne želi uvući u dugu pravnu bitku s UFC-om i pokušat će pronaći rješenje. Organizacija mu je ponudila revanš s Juniorom Dos Santosom, ali je UFC odbio Huntove uvjete za borbu.

"Mark je odbio borbu s Juniorom Dos Santosom za UFC 206 zato jer UFC nije htio prihvatiti njegove uvjete. Ljudi iz UFC-a nisu zatvorili vrata i rekli više nikada nećemo s vama razgovarati o takvim stavrima. Vrata su i dalje otvorena. Čekam poziv iz UFC-a da ponude rješenje."

"Obično bih podigla tužbu, ali razgovaramo s njima zato jer on to želi riješiti i želi se boriti. On samo želi pravednu borbu."


U prvoj borbi 2013., JDS je nokautirao Samoanca u 3. rundi.


Dodajmo i da je Brazilac izjavio da je Alistairu Overeemu ponuđen revanš s njim, ali da je Nizozemac odbio.




Foto: Gary A. Vasquez

1288
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Junior Dos Santos, Mark Hunt
Najpopularnije
Najnovije