Autor: mi
Datum objave: 11.01.2017


Mark Hunt tuži UFC, Lesnara i Danu Whitea

Mark Hunt podnio je tužbu na američkom sudu protiv UFC-a, Brocka Lesnara i predsjednika UFC-a Dane Whitea.

Traži kompenzaciju i kaznenu odgovornost, kao i odluku suda da ih 'obeshrabri u nelegalnom stjecanju profita'. Tuži ih za reketarenje, zavjeru i prevaru.


Huntova tužba proizlazi iz njegove borbe s Brockom Lesnarom na UFC-u 200 koju je izgubio sudačkom odlukom. Poslije je objavljeno da je Lesnar pao na doping testu. Navodi da je UFC potpuno ravnodušno dozvolio Lesnaru nastup na UFC-u 200 iako je znao da koristi nedozvoljena sredstva, jer je bivši UFC-ov prvak dobio iznimku od četveromjesečnog testiranja uoči povratka na borilište. UFC-ov uzorak ponašanja, navodi se, daje nekim borcima iznimke od testiranja, dok nekima dozvoljava dopingiranje što dovodi do toga da se dopingirani borci bore protiv čistih boraca.


U tužbi stoji da su 'UFC i njegovi suradnici aktivno izigravali i opstruirali pošteno natjecanje za svoju korist, uključujući i umiješanost u bujanju korištenja dopinga pod krinkom naprednog 'najboljeg antidopinškog programa u svim profesionalnim sportovima'.  Tuženi su to ostvarili kroz različite i široko korištene iznimke, iznimke kod testiranja i neuspjeh u provođenju vlastitih odluka."


"Želim da UFC shvati da nije u redu da nastave raditi to što rade. Oni dozvoljavaju momcima da ovo rade. Imali su priliku uzeti sav novac tom tipu zato jer je varalica, ali nisu" izjavio je Hunt za ESPN. 

Hunt navodi da događaji oko UFC-a 200 nisu iznimka, već pravilo. Navodi da američka promocija zbog profita izlaže rizicima zdravlje boraca.


'Kakvu poruku to šalje dječacima i djevojčicama koji jednog dana žele postati borac? Poruka je: Morate samo varati na ovakav način i bit će OK. U društvu ako počinite zločin odgovarat ćete za njega. Zašto bi u MMA-u bilo drugačije? To je posao u kojem ljudi stradavaju, tako da je i gore. Mora ih se smatrati odgovornima za ovo" završio je Hunt.


Novozelanđanin bi se za UFC sljedeći put trebao boriti 4. ožujka u Las Vegasu protiv Alistaira Overeema.





Foto: USA Today

1916
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Dana White, Brock Lesnar, Mark Hunt
Najpopularnije
Najnovije