Autor: mi
Datum objave: 16.07.2016


Mark Hunt zatražio raskid ugovora s UFC-om ako se ne ispune njegovi uvjeti

Mark Hunt uputio je ultimatum UFC-u nakon Lesnarovog pada na doping testu.

42-godišnji Samoanac zatražio je polovicu Lesnarove plaće za UFC 200 ili bi u suprotnom odmah volio napustiti promociju. Rekao je da UFC još nije odgovorio na njegov zahtjev.

“Varalice dobiju packu i odšetaju. Koja kazna ili kakav strah bi ih natjerao da dvaput promisle? I zašto bi Sportska komisija Nebade trebala išta dobiti? Nisu se oni morali boriti s Lesnarom i izgubili. Ja sam izgubio.”


U razgovoru za MMA Fighting izjavio je da nije iznenađenen Lesnarovim padom na testu. U tjednima prije UFC-a 200 australskim medijima je rekao da je uvjeren da je njegov protivnik ‘našprican do grla’.

Ubrzo se ponovno oglasio na Twitteru: "Želio sam pola, ali promijenio sam mišljenje. Prevaranti ne bi trebali dobiti ništa, želim sve, jer prevaranti ne zaslužuju ništa."


U Lesnarovom slučaju UFC je napravio iznimku od svojih pravila koja kažu da borac ako izlazi iz mirovine mora obavijestiti Američku antidopinšku agenciju četiri mjeseca ranije.

On je treći borac s kojim se Hunt borio u manje od tri godine koji je uhvaćen u korištenju dopinga. Antonio Silva imao je povišenu razinu testosterona 2013., a početkom godine i Frank Mir je pao na testu. Uz njih, Hunt se borio i s Wanderleijem Silvom, Joshom Barnettom, Mirkom Filipovićem, Alistairom Overeemom i Benom Rothwellom koji su također bili uhvaćeni u korištenju dopinga.


Prema Sportskoj komisiji Nevade Lesnar je za nastup na UFC-u 200 dobio 2.5 milijuna dolara osnovne plaće, a u to ne ulazi zarada od pay-per-viewa. USADA ne objavljuje na što je borac bio pozitivan, ako on sam to ne odluči.


Lesnarova pobjeda najvjerojatnije će biti poništena.




Foto: Joshua Dahl

2688
Kategorije: MMA
Tagovi: Brock Lesnar, Mark Hunt
Najpopularnije
Najnovije