Autor: mi
Datum objave: 06.07.2017


Marquez cilja na borbu s Hornom ili Cottom

Juan Manuel Marquez (56-7-1, 40 KO) sprema se za povratak u ring nakon više od tri godine pauze.

Bivši svjetski prvak u četiri težinske kategorije u kolovozu bi trebao odraditi lakšu borbu kako bi vidio je li se u stanju nositi s većim izazovima.

Njegov trener Nacho Beristain volio bi da se bori s novim WBO prvakom u velteru Jeffom Hornom. Australac je iznenađujuće prošlog vikenda u Brisbaneu preoteo pojas Mannyju Pacquiaou. 43-godišnji Marquez četiri puta se borio s Filipincem. Ima jednu pobjedu, dva poraza i jedan neodlučeni ishod, a u zadnjoj međusobnoj borbi u prosincu 2012. nokautirao je Pacquiaoa u 6. rundi.

"Gledao sam Marqueza na treningu tako da mislim da nije ludo od mene što želim da se bori s Hornom. Izgleda superdobro na pripremama" izjavio je Beristain za ESPN Deportes.

"Pacquiao je sam sebe iznevjerio. Mislim da je jako uključen u svoju političku karijeru i nije trenirao kao što je trebao, iako je i dalje veliki borac. A Marquez ima sve prave osobine. Protiv Horna koristio bi pravu tehniku, iako je on borac koji na vagu stane kao velteraš, a u borbu uđe kao srednjaš."

Marquez je zainteresiran za borbu s novim WBO prvakom, ali ne želi zanemariti borbu u kolovozu, koja će mu biti prva otkako je u svibnju 2014. na bodove pobijedio Mikea Alvarada.



"Vidim Horna kao mogućnost, ali fokusiran sam na nadolazeću borbu. Hoću li se u prosincu boriti s Cottom ili čak ova borba s Hornom vidjet ćemo, prvo moram odraditi ovu borbu tako da mogu procijeniti koliko visoko mogu ići" rekao je 'Dinamita'.



Marquez bi se trebao boriti 19. kolovoza, ali ime protivnika još nije objavljeno.

847
Kategorije: Boks
Tagovi: Juan Manuel Marquez
Najpopularnije
Najnovije