Autor: sd
Datum objave: 16.08.2015


Martina Zubčić brončana na grand prixu, Ana Zaninović operirana

Prvi taekwondo grand prix u predolimpijskoj godini održan je u Moskvi, a brončanim odličjem u kategoriji do 57 kilograma okitila se Martina Zubčić iz zagrebačke Dubrave.

Martina je u prvom kolu razbila odličnu Mađaricu Edinu Kotsis, brončanu sa posljednjeg svjetskog prvenstva iz Čeljabinska rezultatom 13:1. U drugom je slavila protiv srebrne sa svjetskog prvenstva i vodeće na svjetskim rang ljestvicama Eve Calvo Gomez sa 15:12 da bi u četvrtfinalu  doslovno pregazila četvrtoplasiranu na svjetskim rang ljestvicama, Egipćanku Radwu Abdelkader 18:1. U polufinalu je na koncu poražena od Iranke Kimie Alizadeh, brončane iz Čeljabinska sa svjetskog prvenstva i vlasnice prvog ženskog odličja u povijesti Irana. 

 

Zubčić je tako osvojila brončano odličje i 14,40 bodova na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama što će joj sigurno donijeti napredak od nekoliko mjesta i puno bolji ždrijeb u nastavku sezone. Vrijedi istaknuti da joj je ovo najbolji turnir u dugo vremena sa dvije pobjede protiv aktualnih svjetskih osvajačica odličja.


Izvrstan je bio i mladi Marjanovac Lovre Brečić u kategoriji do 68 kilograma koji je u prvom kolu svladao opasnog Kineza Jiannan Huanga 11:6, a u drugom kolu nadvisio Meksikanca Gutierreza koji mu je odnio brončano odličje na svjetskom prvenstvu u Čeljabinsku. Lovre je ovog puta slavio s čak 22:13 i još jednom dokazao da je velika nada i nastavi li ovako raditi može puno toga napraviti.  U četvrtfinalnom meču za medalju Lovre je izgubio od dvostrukog prvaka svijeta i aktualnog srebrnog sa olimpijskih igara iz Londona Dae-Hoon Leeja iz Koreje rezultatom 14:19. Peto mjesto i 8,64 boda garancija su novog pomaka na rang listama. 


Lucija Zaninović iz Marjana izgubila je 2:1 od Kineskinje Zhaoyi Li i natjecanje završila na devetom mjestu kao i Marina Sumić iz Metalca koja je nakon slavlja protiv Australke Marton upisala poraz od Korejke s kojima Sumić nikako nema sreće posljednje vrijeme. 


Teškaši Iva Radoš iz Metalca i Vedran Golec iz Jastreba porazima u prvom kolu oprostili su se od prvog grand prixa što je bilo dovoljno za tek 17. mjesto. 


Ana Zaninović na grand prix u Moskvi nije niti otputovala jer je zbog pogoršanja bolova u lijevom koljenu nakon turneje Azerbajdžan-Australija-Koreja završila na operacijskom stolu.


- Nakon ponovljene dijagnostike ustanovljeno je da je došlo do pogoršanja rupture lateralnog meniskusa te smo se (dr. Bandalović i dr. Čukelj) odlučili na artroskopsku operaciju – rekao je doktor Bandalović. Poslijeoperacijski tijek je prošao uredno te kroz mjesec dana očekujemo potpun oporavak i povratak vrhunskom sportu tako od rujna može nastaviti s planiranim natjecanjima. 


• Martina Zubčić, TK Dubrava, SF-57kg (29)
1. kolo: Edina Kotsis (HUN) 13:1
2. kolo: Eva Calvo Gomez (ESP) 15:12
3. kolo: Radwa Abdelkader (EGY) 18:1
4. kolo: Kimia Alizadeh Zenoorin, IRI 4:8
(plasman: 3. mjesto; 14.40 bodova)


• Lovre Brečić, TK Marjan, SM-68kg (31)
1. kolo: Jiannan Huang (CHN) 11:6
2. kolo: Saul Gutierrez (MEX) 22:13
3. kolo: Dae-Hoon Lee (KOR) 14:19
(plasman: 5. mjesto; 8.64 boda)


• Lucija Zaninović, TK Marjan, SF-49kg (30)
1. kolo: slobodna
2. kolo: Zhaoyi Li (CHN) 1:2
(plasman: 9. mjesto; 6.05 bodova)


• Marina Sumić, TK Metalac, SF-67kg (31)
1. kolo: Carmen Marton (AUS) 5:1
2. kolo: Hyeri Oh (KOR) 2:4
(plasman: 9. mjesto; 6.05 bodova)


• Iva Radoš, TK Metalac, SF+67kg (30)
1. kolo: Asena Aydin (TUR) 0:1 z.b.
(plasman: 17. mjesto; 4.23 boda)


• Vedran Golec, TK Jastreb, SM+80kg (31)
1. kolo: Carlo Molfetta (ITA) 8:11
(plasman: 17. mjesto; 4.23 boda)

838
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Ana Zaninović, Martina Zubčić
Najpopularnije
Najnovije