Autor: sd
Datum objave: 11.04.2016


Matea Jelić na putu do Eura srušila svjetski broj 1

Nakon velikog uspjeha Lovre Brečića i Brune Vuletić na President cupu u Bonnu drugog dana natjecanja fenomenalna je bila Matea Jelić iz splitskog Marjana.

S pet pobjeda stigla je do zlatnog odličja, velikih 20 bodova na svjetskim rang listama i direktnog plasmana na europsko seniorsko prvenstvo. No, više od pet pobjeda oduševljava činjenica da je nanizala tri pobjede protiv tri ponajbolje svjetske taekwondoašice u kategoriji do 67 kilograma među kojima je i svjetski broj 1 Haby Niare. Nakon pobjede protiv Ruskinje Poline Khan i Njemice Tamare Gaković na red su došli pravi ispiti. U čevrtfinalu je slavila protiv  Faride Azizove, aktualne broncane sa svjetskog i europskog prvenstva, potom u polufinalu protiv Nur Tatar, aktualne srebrne sa svjetskog prvenstva i olimpijskih igara te zlatne, srebrne i broncane sa zadnja tri europska prvenstva dok je u finalu slavila protiv Haby Niare, svjetske i europske prvakinje, vlasnice  jos dva europska srebra. Ono što zvuči još nevjerojatnije je činjenica da Matea Jelić nije primila niti jedan jedini bod u punih pet borbi od koje su dvije otišle na zlatni bod. 

Iranac u redovima splitskog kluba Ahmad Mohammadi je nakon četiri zlata u nizu ostao bez medalje, Krenuo je odlično pobjedama protiv Rusa Alexandra Lunevskija i drugog nositelja, Francuza Mbara Ndiaye da bi ga u borbi za medalju zaustavio na zlatni bod reprezentativac Srbije Draško Jovanov. 


Nakon dva dana natjecanja Marjan ima tri putnika na europsko seniorsko prvenstvu što uz sigurne putnike Anu i Luciju Zaninović, te Petru Matijašević koja nastupa za Makedoniju diže brojku Marjanovaca na šest reprezentativaca koji će ga predstavljat na europskom seniorskom prvenstvu.  


707
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije