Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Matković i Čepo bez medalje

Naši boksači, Ante Čepo (75 kg) i Matej Matković (81) zaustavljeni su u borbi za medalju na 4. svjetskim vojnim igrama u Indiji. I Ante Čepo i Matej Matković briljirali su u borbama kojima su izborili četvrtfinale.

Čepo je klasično nokautirao Jamajčanina Kevina Whitea u 3 rundi, kod rezultata 18-15 za naseg borca - Jamajčanin je visok borac. Boksa spuštenih ruku, tehnički je cijeli meč bio tu negdje, no onda ga je Čepo dva puta odlicno pogodio. Treći puta ravno u bradu i ovaj pada ravno na lice. Ružno je izgledalo, 10 min se nije mogao podići – komentirao je borbu Matković. Međutim, u borbi za medalju Čepo gubi od njemačkog predstavnika Stefana Haertela 21:13 u vrlo atraktivnom meču.

Matej Matković također je prekidom riješio meč s boksačem iz Sri Lanke Weeratungom. U 2. rundi, kod rezultata 12:0 Weeratungeov trener je bacio je ručnik nakon brojanja.

Za medalju, protiv domaćeg borca nije išlo. Izgubio je 20:25 od Mohindera Thapea. - Nakon brojanja u drugoj rundi Indijac je spašavao glavu, no sudac mu je sve dopuštao. Naši sportaši s tribina vrištali su od muke. Imao je brojanje, pa javnu i sudac ga je mogao 10 puta diskvalificirati.

Trčao je po ringu, padao od nemoći, držao me, okretao mi leđa… Međutim, ja sam izgubio taj meč i jako sam razočaran – izjavio je Matković koji je nedavno na EABA A turniru u Tuzli proglašen najboljim boksačem natjecanja.

 

Izvor: Boksački savez

2202
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije