Autor: Slobodan Mufić
Datum objave: 03.04.2013
Komentari:
0,00


MAVROVIĆ PROTIV LIČINE U HAMBURGU!?

27.travnaj u Hamburgu

Željka Mavrovića ponovno ćemo u ringu vidjeti 27. travnja u Hamburgu protiv Sandžaklije s frankfurtskom adresom Enada Ličine.

 

Piše Slobodan Mufić

 

Nakon sedmodnevnog boravka u Berlinu u kampu njegova nekadašnjeg njemačkog menadžera Wilfrieda Sauerlanda, najpopularniji hrvatski boksač okupio je hrvatske novinare i objavio da se za nešto više od tri tjedna nada prvom nastupu nakon rujna 1998. godine i dvoboja protiv Lennoxa Lewisa.

 

„Wilfried je još na prvom sastanku, inače vrlo srdačnom i prepunom lijepih sjećanja, naglasio kao promotor da nije sklon podržati bilo čiji povratak u ring. No, ostavio je otvorenu mogućnost da me uputi na svoje sinove i poslovne nasljednike, te pružio maksimalnu logističku podršku“ – započeo je Mavrović izlaganje u zagrebačkom Božić Gymu i nastavio:

 

„Odlučio sam ostati na treninzima u Sauerlandovu istočnoberlinskom kampu kod trenera Otta Ramina. Sparirao sam s dečkima dvostruko mlađima od mene, poluteškašima Dustinom Dirksom i Enricom Koellingom, koji će također boksati u Hamburgu. Na kraju smo se rastali bez nekog konkretnog zaključka, ali bilo je znakovito da su me u Magdeburgu na Sauerlandovu boksačkom eventu najavili kao povratnika boksu.“

 


 

Mavrović je naglasio da ga je Ramin, inače bivši izbornik istočnonjemačke reprezentacije, pomno pratio tijekom sedmodnevnih treninga i to ne samo u ringu. Očito je iskusni trenerski lisac dobio zadatak procijeniti Željkove mogućnosti u boksu nekoliko mjeseci prije 44. rođendana. I onda se odjednom u njemačkim medijima pojavila informacija, očito puštena iz Sauerlandove okoline, o Hamburgu i dvoboju protiv 33-godišnjeg srpskog lakoteškaša Ličine.

 

„Osjetio sam dosta sumnje i nesigurnosti sa Sauerlandove strane i to mi je sasvim shvatljivo. Kao da ne zna što bi sa mnom. Ja nimalo ne sumnjam u sebe, niti zamjeram onima koji sumnjaju. Znam da se još mnogo toga mora posložiti da bih nastupio u Hamburgu. Predamnom su tjedni sparinga i treninga s Vladom Božićem, te potom meč protiv respektabilnog i opasnog suparnika“ – naglasio je Mavrović, koji je jedini poraz u 28 profesionalnih nastupa od 1993. do 1998. pretrpio protiv Lewisa za WBC naslov.

 


 

Ličina je vrhunac karijere dosegnuo 2011. godine, kad ga je u dvoboju za svjetski naslov IBF verzije bodovno pobijedio Amerikanac Steve Cunningham. Radi se o solidnom boksaču (22-4) čiji su najbolji dani već prošli, odnosno suparnikom po mjeri za osam rundi protiv povratnika Mavrovićeva kalibra.

 

„Ne želim uopće razmišljati o mogućnosti da do meča ne dođe. Malo sam umoran, mislio sam da će se ova organizacijska priča brže događati, ali imam dovoljno motiva i inspiracije za pripreme. Zasad još nemam ni ugovor, ni potvrdu. Dakle, čekam poziv iz Berlina, vjerojatno će me voditi Wilfriedov sin Kalle Sauerland“ – zaključio je Mavrović, koji se boksu vraća nakon punih 14,5 godina pauze.

2826
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Željko Mavrović
Komentari
# 3 Dana 07.04.2013 - 03:55 Andjeo dobri ... je rekao/la:
Nemoj Zeljko to radit od sebe! Pa jesi li normalan? Zelis primat batine? Ako i pobjedis, dosta toga ce ti odsjest na glavi, a treba li ti to za zdravlje u tim godinama? Legenda si, dao si najbolje od sebe, to ti ne treba! Sam znas kakve ti je posljedice ostavio Lenox.. Zelis se sebi dokazat da nisi jos star. Tesko se nosis s godinama. To je kriza identiteta moj Zeljko. Uzivaj u zivotu, svaki udarac koji primis, makar jedan jedini bit ce pokazatelj i tebi i tvome zdravlju da si sam sebi neprijatelj.
 
# 2 Dana 04.04.2013 - 19:20 darko vrataric ... je rekao/la:
Ako dodze do borbe Licina ce biti u svakom slucaju pravi protivnik,dobar je boksac,ima i iskustva jer je boksao kako za evropsku tako i za svijetsku titulu.Mec bi mogao biti jako interesantan za publiku a takodze i Zeljka jer Licina nema jaki udarac.U svakom slucaju Zeljko bi mogao i da demonstrira boksacku vjestinu.
 
# 1 Dana 03.04.2013 - 22:38 K-1 ... je rekao/la:
SRETNO TIGRE .
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije