Autor: Slobodan Mufić
Datum objave: 07.04.2013
Komentari:
0,00


MAVROVIĆ: SLOMLJENO MI JE REBRO

Ništa od povratka u Hamburgu

Boksački povratak Željka Mavrovića zaustavljen je i prije nego je ozbiljno započeo, slomio rebro tijekom priprema

 

U petak tijekom sparinga sa zagrebačkim kolegom Ivicom Bačurinom najpopularniji hrvatski boksač zadobio je težu ozljedu rebara i trenutačno je sasvim jasno da planiranog povratničkog dvoboja protiv Sandžaklije Enada Ličine 27. travnja u Hamburgu neće biti.

 

Piše: Slobodan Mufić

 

„Bole me rebra i mislim da je predamnom petnaestak dana mirovanja. Boksački povratak morat ću odgoditi za najmanje dva mjeseca. Naime, s obzirom da ne mogu trenirati, da bih ponovno boksao morao bih ponovno proći pripremni ciklus“ – rekao je 44-godišnji Mavrović u nedjelju popodne.

 

Inicijalnu ozljedu rebara Mavrović je zadobio još prije desetak dana tijekom sparinga u belinskom kampu svoga nekadašnjeg njemačkog menadžera Wilfrieda Sauerlanda. Mladi njemački poluteškaš Dustin Dirks (27-0) udario na isto mjesto na Mavrovićevim leđima, kao i kasnije Bačurin.

 

„Jedan Bačurinov udarac bio je dovoljan da kost pukne u cjelosti. A Dirks me načeo još u Berlinu. Niži boksači često se još više spuštaju kad ih dobro pritisnem u razmjeni udaraca i onda me počnu tući po leđima. Srećom, rebra brzo zarastaju“ – objasnio je Željko.

 

O novom terminu zasad je prerano govoriti, izvjesno je da Mavrović neće moći trenirati punim intenzitetom najmanje 5 tjedana. Nakon toga će s trenerom Vladom Božićem proći novoo tromjesečni pripremno razdoblje. Povratnička priča, čini se, započet će tek najesen.

 

„Trenutačno je u meni previše boli i emocija da bih odlučivao o bilo čemu. Znam samo da namjeravam ponovno trenirati“ –zaključio je Mavrović.

2087
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Željko Mavrović
Komentari
# 4 Dana 10.04.2013 - 02:49 Majk Tajson ... je rekao/la:
Gdje da nadjem prijatelja u ovo posrano doba zaglupljenih virtualaca?
 
# 3 Dana 08.04.2013 - 21:19 CAR ... je rekao/la:
E moj Mavrovicu kod tebe je izgleda ona stara poslovica pita te starost gdje ti je bila mladost
 
# 2 Dana 08.04.2013 - 15:38 xp ... je rekao/la:
svaka mu čast no ovo sve izgleda kao srljanje bez plana...prvi meč bi on na opasnog Ličinu!?...to treba u Areni Zagreb
 
# 1 Dana 08.04.2013 - 03:22 mir ... je rekao/la:
ma ti si isto budala
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije