Autor: mi
Datum objave: 14.05.2020


Mayweather: Ne želim završiti kao moj stric Roger

Iako je najavljivao povratak u ring ove godine u suradnji s Danom Whiteom, Floyd Mayweather kaže da je zauvijek završio s natjecateljskim mečevima.

No, to ne znači da ne bi prihvatio meč protiv neke MMA zvijezde.

 

'Money' je u najunosnijem dijelu karijere bio sam svoj promotor i radio je sa savjetnikom Alom Haymonom, a sada se više želi posvetiti treniranju nove generacije boksača.


Smatra da bi time odao počast svom nedavno preminulom stricu Rogeru Mayweatheru, koji je preminuo mjesec dana prije 59. rođendana. Roger i njegova dva brata Floyd Sr. i Jeff bili su profesionalni boksači, a jedino je Roger osvajao naslov svjetskog prvaka i to u superperolakoj kategoriji u poluvelteru.


Roger je karijeru završio s 38 godina, ali i s 13 poraza u karijeri u kojoj je imao 59 pobjeda. Šest puta je gubio nokautom ili tehničkim nokautom.


Floyd Jr. je često govorio koliko mu je bitno da se povuče iz ringa sačuvanog zdravlja.

"Kad pričaju Floyd će se boriti s ovim ili onim, ja im odgovorim: Vi momci punite male arene i imate neke malene brojke. To nije loše. Ali, ja sam stariji i puno mudriji. Ne želim završiti kao moj stric Roger. Ne želim završiti kao puno boraca koji nisu znali kada je vrijeme da okače rukavice o klin. Na kraju završite boreći se za druge umjesto za sebe" izjavio je 43-godišnji Amerikanac za Fight Hype.


"Borba s Conorom McGregorom je bila pametna s moje, ali i s njegove strane. Rekao je: Znate što? Čak i ako ne mogu pobijediti Floyda Mayweathera dajte da pokušam dijeliti ring s njim. Mogu zaraditi više novca od bilo kojeg MMA borca ili bilo kojeg drugog borca izuzev Floyda. I ako to napravimo ponovno to će biti i zabava i biznis".


Svako malo se ponovno spomene i revanš s Mannyjem Pacquiaom za koji je Filipinac vrlo zagrijan. Tako se u glasinama provuklo i ime Adriena Bronera kao potencijalnog protivnika.


"Reći ću vam još jednom - neću boksati s nijednim boksačem, nijednim. Gotov sam, umirovljen i volim svoj život. Uživam u mirovini. Suludo je da ljudi govore: Floyd nema novca, nema ovo ili ono. Da vam nešto objasnim. Ja ne provjeravam ničije džepove. Živim li udobno? Apsolutno. Zarađujem li sedmeroznamenkaste iznose? Apsolutno, Jesam li pametno investirao? Apsolutno. Ako vidim priliku da mogu zabaviti druge i sebe i pritom zaraditi 600 milijuna dolara, zašto ne?"


"Kad bih se vratio zašto bih se borio s borcem koji može rasprodati dvorane samo u manjim gradovima? Volim se boriti protiv boraca koji iza sebe imaju čitavu zemlju. I ako ću se u nešto upustiti to se mora isplatiti, Nema te brojke koja bi me natjerala natrag u ring da se borim s tim mladim borcima i uništavam svoje tijelo. Hoću li se u budućnosti boriti protiv tih mladih boraca? Neću, ja sam u mirovini. Povukao sam se iz boksa i uživam u životu."




1149
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather
Najpopularnije
Najnovije