Autor: mi
Datum objave: 09.05.2020


Mike Tyson: Promotori ne dozvoljavaju najboljim borcima da se međusobno bore

Mike Tyson izdvojio je neke od svojih najdražih boraca današnjice.

Bivši neosporni prvak svijeta u teškoj kategoriji izdvojio je Tysona Furyja, Anthonyja Joshuu, Andyja Ruiza i iako ga je često kritizirao Deontaya Wildera. Od boraca na lakšim težinama voli Vasyla Lomachenka i Gervontu Davisa.


"Poštujem Tysona Furyja, poštujem Deontaya Wildera, poštujem sve te momke" rekao je na svom podcastu Hotboxin'.

 

"I Andyja Ruiza, onaj tip imenom Lomachenko - on je jebena životinja, On je majstor, kao da pleše. Tu je i Gervonta Davis, ima puno dobrih boraca."


Tyson je u zadnje vrijeme po svim medijima nakon što je najavio povratak u ring za ekshibicijske mečeve.


Dok je imao riječi hvale za današnje borce, isti entuzijazam nije zadržao kad se dotaknuo promotora. Kaže da bi sport doživio izniman rast kad bi promotori dozvolili najboljima da se bore protiv najboljih.


"Situacija je takva da je upitno hoće li se najbolji boriti protiv najboljih. Promotori im ne dozvoljavaju da se međusobno bore. Ja bih volio vidjeti njihove borbe, ali promotori to ne žele. U boksu prevladava politika. Zato mislim da ćete u idućih nekoliko mjeseci otkriti da su u igru ušli neki novi igrači i stvari će postati jako ozbiljne."


Najveći boksački promotori imaju ugovore s različitim televizijskim kućama ili streaming platformama. Top Rank ima ekskluzivni ugovor s ESPN-om, Premier Boxing Champions radi s Fox Sportsom i Showtimeom, dok su Golden Boy Promotions i Matchroom Boxing na streaming servisu DAZN.


1695
Kategorije: Boks
Tagovi: Mike Tyson
Najpopularnije
Najnovije