Autor: mi
Datum objave: 24.04.2019


Mikey Garcia upraznio WBC-ov naslov

Mikey Garcia (39-1, 30 KO) upraznio je poziciju WBC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

Boksačka federacija sa sjedištem u Mexico Cityju dala je dovoljno vremena svom prvaku da odluči o svom sljedećem koraku nakon što je sredinom ožujka protiv Errola Spencea doživio prvi poraz u karijeri.


31-godišnji Amerikanac pojas je osvojio nokautom protiv Dejana Zlatičanina u siječnju 2017. Obranio ga je jednom. U sprnju prošle godine pobijedio je IBF-ovog prvaka Roberta Eastera i ujedinio naslove. Ubrzo se odrekao tog pojasa kakao bi izazvao IBF-ovog prvka u velteru Spencea.


Garcia se planira spustiti u superlaku kategoriju (poluvelter), odnosno na 63.5 kilograma, a WBC ga je postavio za 'emeritus prvaka'. To  znači da ako se poželi vratiti u laku kategoriju odmah se može boriti za WBC-ov naslov svjetskog prvaka.


U meču za upražnjeni naslov trebao bi se boriti olimpijski pobjednik iz Londona Luke Campbell (20-2, 16 KO), trenutni obvezni izazivač.


Boksač Eddieja Hearna trebao bi se sastati s jednim od najbolje plasiranih na ljestvici izazivača.


Drugi na WBC-ovoj ljestvici u lakoj kategoriji je 25-godišnji Rus Zaur Abdullaev (11-0, 7 KO) koji drži 'srebrni' pojas.

Treći je 20-godišnji Amerikanac Devin Haney (21-0, 13 KO).

Na četvrtoj poziciji je mlada nada Teofimo Lopez (13-0, 11 KO), a peti je bivši 'regularni' WBA prvak u superperolakoj kategoriji Dominikanac Javier Fortuna (34-2-1, 23 KO).

WBC bi mogao odobriti i meč za ujedinjenje između Campbella i WBA i WBO prvaka Vasyla Lomachenka.


Foto: John Locher

542
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Mikey Garcia
Najpopularnije
Najnovije