Autor: mi
Datum objave: 03.03.2020


Milas u pregovorima za borbu za naslov prvaka Europske Unije

European Boxing Union odredio je Petra Milasa (15-0, 11 KO) za jednog od izazivača za upražnjeni naslov prvaka Europske Unije u teškoj kategoriji.

Protivnik bi mu trebao biti Newfel Outah (18-3-1NC, 10 KO).

34-godišnji Francuz u karijeri je gubio samo od vrhunskih protivnika - bivšeg europskog prvaka Erkana Tepera 2014., bivšeg izazivača za WBC-ov naslov Johanna Duhaupasa 2017., te zadnji put u ožujku prošle godine kada ga je svladao neporaženi Novozelanđanin Junior Fa (19-0, 10 KO).


2017. je pobijedio Jakova Gospića, a čak je četiri puta bio bolji od Cyrila Leoneta s kojim se Milas za ovaj naslov trebao boriti u travnju prošle godine. Leonet je otkazao borbu zbog ozljede, a zamijenio ga je Denis Bakhtov kojeg je Splićanin pobijedio prekidom u šestoj rundi.

EBU je postavio rok za dogovor do 9. ožujka.

Dodajmo i da se za upražnjeni EBU naslov prvaka Europe u teškoj kategoriji 11. travnja bore Daniel Dubois i Joe Joyce.

Milas će sljedeću borbu odraditi 28. ožujka na priredbi Petkos Boxpromotiona, a ime protivnika bit će objavljeno uskoro. 

IBO internacionalni i WBC-ov prvak Mediterana posljednji put u ringu je bio krajem listopada prošle godine u Berlinu gdje je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Južnoafrikanca Johnnyja Mullera.






Foto: Konstantinos Sarigiannidis
1875
Kategorije: Boks
Tagovi: Petar Milas
Najpopularnije
Najnovije