Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 25.02.2019


Milinković: Pobjeda u Japanu bi mi otvorila mnoga vrata

Saša Milinković (6-1) već je više puta kao član Cro Cop tima radio u kutu za borbe u Japanu.

Nakon što je bio s Mirkom Filipovićem u SAD-u za revanš s Royem Nelsonom, osječki teškaš u subotu prvi put izlazi na borilište u Zemlji izlazećeg sunca u meču koji bi mogao značajno odrediti daljnji tijek njegove karijere. 

32-godišnji Milinković na priredbi HEAT promocije u Nagoyi snage će odmjeriti s Da Un Jungom (10-2). Korejac je HEAT-ov prvak u poluteškoj kategoriji koji se za ovaj meč diže u tešku.

"Moram čekati svoj trenutak. Čini mi se da on disciplinirano i strpljivo radi stand up. Po onih par snimki njegovih borbi koje sam uspio pronaći na internetu čini mi se da se nije borio s protivnicima višeg ranga. Izgledali su mi kao da su stajali i čekali da ih on završi, ali ne bih previše o tome, loša karma. Da ne bi završilo s buđenjem u svlačionici" izjavio je Milnković za Cro Ring.

"Mislim da imam prednost u hrvačkom dijelu, ali već treniram dugo kod Cro Copa i nisam više ni u stand upu takva 'taraba'. Ako me on ugrozi u stojci onda sam negdje kapitalno pogriješio. Ako dobijem po glavi prebacujem se na hrvanje."


"Od nove godine sam u Zagrebu i treniram kod Mirka. Sad kad je on odradio svoj revanš s Nelsonom posvetili smo se sebi, odnosno nastavili raditi po svom režimu. Naravno nije mi škodio ni sparing s Mirkom. Trenutno se Ishii i ja pripremamo s Antom Delijom."

- Kakav je osjećaj uoči borbe u Japanu? Većini boraca je jako bitan nastup u Japanu ili SAD-u. Na priredbi se Satoshi Ishii s Brazilcem Callyjem Gibrainnom de Oliveirom bori za naslov prvaka u teškoj kategoriji, a nastupa i legendarni K-1 borac Jerome Le Banner.


"Amerika je većini bitna zbog love, jer se pretpostavlja ako idete tamo da ćete dobro zaraditi. Japan je bitan zbog povijesti. Dobro se osjećam. Trenirali smo jako i nadam se da će sve dobro proći. Mislim da aerobno nikad nisam bio spremniji nego sad. Naučili smo pametnije trenirati. Jedino što još imam jet leg od Amerike. Prije pet dana sam se vratio iz SAD-a, a u srijedu već putujem za Japan."


"Bio sam već više puta na RIZIN-u, a iskreno nemam previše informacija o HEAT-u. Priredba se ne održava u Tokiju već u Nagoyi. Ishii kaže da se održava u velikoj dvorani i da je već rasprodana. Nadam se da će biti dobro. Protivnik ima duplo bolji skor od mene, ne potcjenjujem ga i nisam favorit. Trebam pokušati pametno to odraditi jer bi mi pobjeda otvorila mnoga vrata."






Foto: Saša Milinković Facebook

1547
Kategorije: MMA
Tagovi: Saša Milinković
Najpopularnije
Najnovije