Autor: mi
Datum objave: 14.03.2020


Milun saznao protivnika u osmini finala olimpijskih kvalifikacija

Marko Milun bio je slobodan u prvom kolu olimpijskih kvalifikacija za Europu koje se održavaju u Londonu.

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji u ring će u srijedu 18. ožujka.

U osmini finala borit će se protiv Frazera Clarkea koji je bez borbe prošao bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Clementea Russoa nakon što se 37-godišnji Talijan povukao iz meča. Njegov trener je objavio da ima problema s abdomenom.


Clarke je pobijedio Miluna jednoglasnom odlukom u polufinalu prvenstva Europske Unije 2018. Britanac je u tom meču imao jedno, a Milun tri brojanja (borba počinje na 4:27:30).


U ovoj kategoriji plasman u Tokio izborit će prva četvorica, a Milun je drugi nositelj.

28-godišnji  Britanac je dvostruki prvak EU i redovno je sparirao s Anthonyjem Joshuom. Na Europskom prvenstvu 2017. osvojio je srebrnu medalju, a na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu je poražen u četvrtfinalu od Rusa Maksima Babanina podijeljenom odlukom sudaca.


Alen Rahimić iz BIH u prvom kolu kategorije do 57 kilograma izgubio je podijeljenom odlukom sudaca (3:2)  od bivšeg juniorskog prvaka Europe Mađara Rolanda Galosa.

U još jednom meču ove kategorije Rus Albert Batyrgaziev prekidom u drugoj rundi eliminirao je Srbina Nemanju Gavrilovića.


Bivši amaterski svketski prvak u tajlandskom boksu Tsotne Rogava u 1. kolu superteške kategorije jednoglasnom odlukom pobijedio je  Algirdasa Baniulisa. Litavac je imao dva brojanja u prvoj rundi nakon udaraca lijevim krošeom u tijelo.



1518
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije