Autor: mi
Datum objave: 20.12.2018


Minakov se ne želi boriti s Fedorom ako osvoji naslov, ali želi Kharitonova

Bivši Bellatorov prvak u teškoj kategoriji Vitaly Minakov (21-0) vratit će se u američku promociju 16. veljače na priredbi u Uncasvilleu.

U prvoj borbi za Bellator nakon gotovo 5 godina, 33-godišnji Rus borit će se protiv Cheicka Konga (29-10-2) kojega je pobijedio jednoglasnom odlukom u svom posljednjem meču za američku promociju u travnju 2014.

Minakov je od tada 7-0, a 43-godišnji Francuz 9-1.


Pobjednik revanša postat će prvi izazivač novom Bellatorovom prvaku u teškoj kategoriji kojeg će dati finale Grand Prixa između Fedora Emelianenka i Ryana Badera.


Na istoj priredbi po drući će se put boriti i Mirko Filipović i Roy Nelson.

U nedavnom intervjuu Minakov je izjavio da se radije ne bi borio s Fedorom jer ga previše poštuje i smatra sportskom ikonom u Rusiji. On ga je i motivirao da počne s MMA-om i kaže da ta borba nema smisla s obzirom da su oni vrhunski borci iz različitih perioda.

Ako je moguće ne bi se borio ni s drugim Rusima izuzev Sergeja Kharitonova.

Rekao je da je uoči borbe s Alexanderom Volkovim Kharitonov imao izrazito arogantne komentare u vezi njega, tako da ga to motivira za borbu s njim.

Neporaženi 33-godišnji Rus radi s menadžerom Alijem Abdelazizom koji je riješio njegove nesuglasice s Bellatorom u 24 sata i potpisao je ekskluzivni ugovor po kojem će se za američku organizaciju boriti 6 ili 7 puta u naredne dvije godine.

Za revanš s Kongom će se pripremati u American Top Teamu na Floridi.




663
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Sergei Kharitonov, Vitaly Minakov
Najpopularnije
Najnovije