Autor: mi
Datum objave: 18.08.2019


Miočić: Kad sam izašao na četvrtu rundu znao sam da će biti gotovo

Stipe Miočić sretan je ishodom revanša s Danielom Cormierom, ali ne i načinom na koji je došao do pobjede.

36-godišnji američki Hrvat primio je čak 181 značajni udarac prije nego je u četvrtoj rundi uspio nokautirati četiri godine starijeg Amerikanca.

Miočić je pogodio 123 puta, a ukupni broj od 304 pokušana značajna udarca je novi rekord UFC-ove teške kategorije.

Razlika od 58 udaraca je drugi najveći prookret koji je netko od UFC-ovih boraca uspio ostvariti. Najveći je bio onaj Andersona Silve (60) protiv Chaela Sonnena na UFC-u 117.

Cormier je odlučio cijelu borbu s Miočićem provesti na nogama i dominirao je sve do četvrte runde kada je Miočić pronašao rješenje za protivnika udarcima ljevicom u tijelo.

„Borio sam se kao kuja. Stvarno jesam. To ne umanjuje DC-ev nastup. On je čvrst. Borio se s najboljima na svijetu i pobjeđivao je najbolje na svijetu. Malo mi je trebalo da pronađem svoj mojo, jednostavno ga nisam osjećao. Kad sam izašao na četvrtu rundu znao sam da će biti gotovo. Mogao sam vidjeti njegovo lice, kako se znojio, način na koji su mu se micali kukovi. Znao sam da će biti gotovo.”

Prokomentirao je i svoju proslavu nakon borbe.

„To je bilo nešto iz 'Old Schoola' (film s Willom Ferrellom, op.a.). Gledali smo ga danas i bio sam kao Frank The Tank, Nisam imao pojma što radim, Ne znam zašto sam to napravio. Osjećam se stvarno glupo zbog toga. Ne znam. Morao sam nešto napraviti s rukama i nogama. Ja sam idiot. Ne znam. Jednostavno sam glup.”


„Svi pitaju tko je sljedeći? Iskreno, tek sam kupio novi dom i živim u njemu tek dva tjedna. Idem u jacuzzi, na bazen, neka mi se tijelo odmori i tada ćemo vidjeti što dalje.”





Foto: Dave Mandel

1361
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije