Autor: mi
Datum objave: 30.04.2020


Miočić: U ovom trenutku me brine ono što se događa u svijetu. Uopće ne razmišljam o borbama

Stipe Miočić (19-3, 13-3 UFC) u ovom trenutku ne razmišlja o povratku u oktogon.

37-godišnji Amerikanac hrvatskog podrijetla nije se borio od prošlog kolovoza kada je u revanšu nokautirao Daniela Cormiera i vratio naslov UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Potom se oporavljao od ozljede oka zadobivene u toj borbi, a trenutno kao vatrogasac u Clevelandu u Ohiju daje svoj obol borbi protiv pandemije koronavirusa.


"Nema šanse. Mislim, ako ne mogu odraditi puni trening kamp nema se razloga boriti" izjavio je u intervjuu za Score.


Očekuje se da će se u sljedećem meču, kada za to dođe vrijeme, treći put boriti s Cormierom.


"Ne zamaram se time. U ovom trenutku me brine ono što se događa u svijetu. Borilački sportovi neće nestati. To će uvijek biti tu. Moramo se riješiti ovoga i pobrinuti se da se svi ponovno osjećaju sigurno i žive normalnim životima."


"Zastrašujuće je. Posebno s obzirom da imam kćerku i ženu, ne želim to donijeti kući. Istovremeno, to je ono na što sam pristao - mi vatrogsci, hitna pomoć, sestre, liječnici. To je ono na što su pristali. Znaju što im se može dogoditi."


"Za sada smo imali samo nekoliko poziva, ali ništa neobično. Bilo je sjajno. To znači da ljudi zapravo slušaju. Ja volim ovo što radim. Neću pobjeći. Razlog zbog kojeg sam postao varogasac i bolničar je taj što su mi cijeloga života pomagali da bih bio tu gdje jesam. Ovako vraćam. Volim pomagati ljudima, Volim vraćati."


Miočić kaže da u ovo vrijeme uopće ne trenira.


"Ne. Iskreno, nisam trenirao. Dvorana je zatvorena, a u našoj kući nemamo puno toga, tako da i ne mogu puno toga raditi."


Dodao je i da je situacija s okom sve bolja.


"Definitivno ide na bolje."



806
Kategorije: MMA
Tagovi: Stipe Miočić
Najpopularnije
Najnovije