Autor: mi
Datum objave: 22.11.2017


Mir: Ostatak svijeta sustigao je Fedora, tako da nije svjetlosnim godinama ispred drugih kao prije 10 godina

Bellatorov Grand Prix koji počinje sljedeće godine izaziva nostalgiju.

Među osmoricom sudionika su i istinske legende, bivši PRIDE-ovi i UFC-ovi prvaci Fedor Emelianenko, Frank Mir i 'Rampage' Jackson.

38-godišnji  Mir u četvrtfinalu ide na Fedora. Iako 41-godišnji nije ono što je nekoć bio, Amerikanac i dalje smatra da će mu 'Posljednji car' biti i više nego dostojan protivnik. Emelianenko je u posljednjoj borbi u lipnju izgubio od Matta Mitrionea nokautom za 74 sekunde. To mu je bila treća borba od povratka nakon trogodišnje mirovine. Poslije pobjede protiv Singha Jaideepa, slavio je i dvojbenom odlukom sudaca protiv Fabija Maldonada.

Mir je vjerojatno najbolji analitičar među MMA borcima. Evo što je rekao o, po mnogima, najvećem MMA bporcu svih vremena i njegovoj trenutnoj formi.


"Mislim da je on i dalje iznimno opasan. Radio je sve što i inače radi. Vidjeli ste kojom je brzinom bacio tu desnicu protiv Mitrionea. Razlika je u tome što su i svi drugi postali puno bolji. Da se ovaj Matt Mitione borio u PRIDE-u prije deset godina bio bi jedan od njihovih najboljih boraca. Tada su dečki bili ili dobri boksači ili hrvači, jiu jitseri. Nije bilo puno momaka koji su dobri u svemu. A Fedor je. On je dobar u svemu. No, sada se i on suočava s činjenicom da su i svi drugi dobri u svemu."


"Danas je jako malo boraca na najvišoj razini za koje možete reći da im je stand up nula ili da ne znaju raditi u parteru ili hrvati. Više ni ne koristimo te izraze. Svatko ima drugačiju građu, drugačije razmišljanje, osobnost i prošlost. Kao i u boksu - iako svi boksaju, ne bore se svi na isti način. Rigondeaux i Lomachenko imaju različite stilove, ali i dalje su obojica boksači. Što se tiče MMA-a, svi smo mi sada MMA majstori. Više ne postoje ljudi s velikim rupama."


"Podcijeniti Fedora bi bila luđačka pogreška. Mislim da je on i dalje sjajan borac. Jednostavno mislim da ga je ostatak svijeta sustigao, tako da nije svjetlosnim godinama ispred drugih kao što je bio prije 10 godina."


1774
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Frank Mir
Najpopularnije
Najnovije