Autor: Admin
Datum objave: 06.07.2013
Komentari:
0,00


MIŠIĆNI ZAMOR - PREVENCIJA

Riješite se muskulfibera

Za privremeni mišićni umor neposredno nakon vježbanja smatra se da je posljedica većeg nakupljanja mliječne kiseline u tkivima.

 

To nestaje za dan ili dva kako se mliječna kiselina ukloni krvotokom. Odgođeni mišićni zamor – koji traje tri dana ili više nakon treninga – može biti posljedica malih mikrotrauma mišićnog tkiva. Ovaj vid oštećenja je jasan pokazatelj da trebate smanjiti napor u treningu i taj dio tijela nekoliko dana lagano vježbati prije negoli se vratite rutini.

 

Ako dugo niste vježbali ili se niste svakodnevno kretali a pritom ste još pod stresom, mišići nisu spremni za nagle i intenzivne aktivnosti. Pokrenite se vrlo postepeno, sa dugotrajnim zagrijavanjem i umjerenim istezanjem, kako bi smanjili upalu mišića koja će biti neizbježna.

 

Đumbir, između ostalog djeluje vrlo povoljno protiv mišićnog bola i čisti organizam uklanjajući time mliječnu kiselinu. Za trenutačno opuštanje mišića preporučam namočen ručnik u toplu vodu sa ekstraktom đumbira i čvrsto istrljati cijelo tijelo a posebno bolna mjesta. U slučaju da vas masira netko drugi, pritisak mora biti umjeren jer u suprotnom može dodatno pogoršati bol.

 

Ako imate muskulfiber, vrlo je korisna lagana šetnja, poskakivanje po trampolinu, nakošeni položaj tijela gdje su noge prema gore, te duboko i opušteno disanje. Sve to potiče ubrzan rad limfe što znači brže izlučivanje mliječne kiseline van iz organizma.

2792
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije