Autor: Admin
Datum objave: 29.09.2011
Komentari:
0,00


MLADEN KRULJAC SE OGLASIO

Izvanredna skupština nelegitimna

Zahtjev za sazivanjem Izvanredne skupštine Hrvatskog boksačkog saveza od strane BK Rijeka iz Rijeke odbačen...

 

Zahtjev za sazivanjem Izvanredne skupštine Hrvatskog boksačkog saveza od strane BK Rijeka iz Rijeke se odbacuje kao neutemeljen i ništavan.

 

Obzirom da nisu ispunjeni uvjeti iz članka 32. Statuta HBS-a o sazivanju Izvanredne skupštine, u svezi s člankom 27. i 37. stavak 1. navedenim kao temelj zatjeva, te činjenice da je zahtjev podnjela neovlaštena osoba uz nedostatan broj potpisa predstavnika /ovlaštenih predlagača/ u Skupštini HBS-a s verificiranim mandatima, donesena je ova Odluka.

 

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju u privitku zahtjeva neupitno je utvrđeno da zatjev podupire 7 (sedam) predstavnika klubova s valjanim mandatima u Skupštini HBS-a i to predstavnici sljedećih klubova: BK Split iz Splita, BK Marjan iz Splita, BK Delnice iz Delnica, BK Senj iz Senja, BK Salona iz Solina, BK Sveti Krševan iz Zadra i BK Metalac iz Zagreba.

 

Klubovi Dijagora iz Zadra, Zagora iz Velikog Broćanca i Pit bull iz Splita, potpisnici zatjeva su temeljem članka 24. i članka 26. Statuta HBS-a, Odlukom Izvršnog odbora HBS-a pod suspenzijama i kaznama te temeljem članka 9. Poslovnika o radu Skupštine HBS-a nemaju pravo odlučivanja u Skupštini.

 

Zagrebački boksački savez temeljem članka 26. stavak 3. Statuta HBS-a i članaka 9. Poslovnika o radu Skupštine HBS-a, te Odluke Izvršnog odbora, a zbog nepodmirenih financijskih obveza nema pravo odlučivanja u Skupštini HBS-a.

 

Zahtjev neovlašteno u ime klubova BK Sinj iz Sinja, BK Pula iz Pule, BK Rijeka iz Rijeke, BK Kvarner iz Rijeke, i BK Nova Gradiška iz Nove Gradiške potpisuju Pero Tadić za BK Pula, Ante Vičević za BK Rijeka, Hajrudin Patak za BK Nova Gradiška, Željko Balov za BK Sinj i Tomislav Paterle za BK Kvarner znajući da temeljem članka 28. i 29. Statuta HBS-a nisu predstavnici svojih klubova u Skupštini HBS-a s verificiranim mandatima i nemaju pravo odlučivanja u Skupštini HBS-a. Predstavnici u Skupštini HBS-a s verificiranim mandatima su druge osobe u ime navedenih klubova.

 

Zahtjev za sazivanjem Izvanredne skupštine u ime BK Lokomotiva iz Zagreba i BK Posavina kuna iz Slavonskog Broda neovlašteno potpisuju Boris Katalinić za BK Lokomotiva i Blažan Lovrić za BK Posavina kuna iako isti nemaju verificirani mandat u Skupštini HBS-a. Izmjenom članka 28. Statuta HBS-a, na sjednici Skupštine održanoj 09.02.2008. god. predstavnicima  BK Lokomotive Zvonimiru Franjiću i Borisu Kataliniću, te predstavnicima  BK Posavine kune Peri Veočiću i Blažanu Lovriću prestaje mandat u Skupštini jer isti klubovi nemaju više dva, nego jednog predstavika u Skupštini. Navedeni klubovi nisu verificirali mandat jednog od dva bivša predstavnika ili novog predstavnika te temeljem Statuta HBS-a i Poslovnika o radu Skupštine HBS-a dok ne verificiraju mandat nemaju pravo odlučivanja u Skupštini HBS-a.

 

Zahtjev za sazivanjem Izvanredne skupštine HBS-a, potpisan od strane BK Kralj Tomislav iz Zagreba je ništavan jer isti nije ovjeren od strane javnog bilježnika što je obveza temeljem članka 32. stavak 6. Statuta HBS-a.

 

Kako nisu ispunjeni uvjeti da se zahtjev uzme u razmatranje po svom sadržaju jer ne udovoljava niti minimumu uvjeta predviđenih Statutom HBS-a i Poslovnikom o radu Skupštine HBS-a, donesena je Odluka kao u dispozitivu.

 

 

 

Poštovani!

 

Grupa klubova nezadovoljna Odlukom Izvršnog odbora HBS-a da se ne udovoljava njihovom zahtjevu za izvanrednom skupštinom HBS-a sazvala je svoju vlastitu „skupštinu“ za 09.10. 2011. god. u 12,00 sati .

Hrvatski boksački savez stoji kod svojih prethodnih odluka i „skupštinu“ koja je od strane nedovoljnog broja predstavnika u Skupštini HBS-a zakazana za 09.10.2011. god. smatra nelegitimom i protivnom Statutu HBS-a i svim ostalim pozitivnim propisima HBS-a i RH te i samom članku 1. Ustava RH koji kaže „da se vlast ostvaruje izborom svojih predstavnika u predstavničkom tijelu“.

U skladu s ovim člankom Ustava RH napravljen je i Statut HBS-a gdje klubovi putem svojih predstavnika u Skupštini ostvaruju svoja prava , što je regulirano člancima 28.29.30 i 31. Statuta HBS-a i Poslovnikom o radu Skupštine HBS-a.

Sazivanje „Skupštine“ na ovako nelegitiman i nasilan način , protivan svim pozitivnim zakonskim propisima kako u HBS-a tako i Republici Hrvatskoj koji služi samo za zadovoljavanje osobnih interesa pojedinaca a ne interesa Hrvatskog boksa, HBS oštro osuđuje. Sam termin održavanja (09.10.2011.) u vrijeme kada se 5 naših reprezentativaca bori za medalje na Svjetskom prvenstvu i vize za Olimpijske igre i kada se određeni predstavnici u Skupštini nalaze na Svjetskom prvenstvu govori sve sam za sebe te razotkriva zle namjere pojedinaca koje u startu idu protiv interesa boksa u cjelini.

Zbog sveg rečenog  pozivamo sve članice HBS-a koje podržavaju istinski interes boksa u cjelini da ne upućuju svoje legitimne predstavnike na ovaj voluntaristički skup u vlastitom interesu pojedinaca koji je zakazan za 09.10.2011.god. i da se odazovu  redovitoj Skupštini HBS-a koja je zakazana za 05.11.2011. god. i na njoj riješe sve probleme ukoliko ih imaju.

 

 

Predsjednik HBS-a

 

Mladen Kruljac v.r.

2583
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Hrvatski boksački savez, Mladen Kruljac
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije